07 Haziran 2017 - Çarşamba

ŞEHRİN ÇEHRESİ DEĞİŞTİ

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Son dönemlerde Batman’da yapılan son derece yararlı çalışmalarla şehrimizin bir anda çehresinin değiştiğine tanık olmaktayız. Yollardaki refüjlere ekilen çiçekler rengarenk açılıp saçılırlarken öylesine güzel bir manzara oluşturuyorlar ki göz zevkimize hitap ediyorlar.

Mübarek Ramazan ayını en iyi şekilde değerlendirmek isteyen Belediyenin Atatürk parkında açtığı iftar çadırının yanı sıra Ramazan ayı nedeniyle gerçekleştirdiği etkinlikler ve özellikle çocukları sevindirebilecek çerezlerin ücretsiz dağıtılması son derece sevindirici etkinlikler olarak hafızalarda yer alacaktır.

Kim ne derse desin Belediyenin alışık olmadığımız etkinliklerle Ramazan ayını değerlendirmesini son derece alkışlanacak bir olay olarak değerlendiriyorum. Her gün çadırında 2000-2500 kişiye iftar yemeği vermek, her babayiğidin karı değildir. Geçmişte siyasi partilerimiz özellikle Ramazan aylarında iftar çadırları kurma yarışına girerlerdi. Ne yazık ki son yıllarda bunu da yapmaz oldular. Yani siyasetçiler sadece isteyenler, olmakta asla vermeyi düşünmemektedirler. Bizlerin oylarını alabilmek için bin dereden su getirmeye çabası içine girenlerin bir Ramazan ayında hayır hasenat işlevini halka çok görmelerini asla unutulmayacaktır.

Sadece yükleri Belediyelere yüklemenin marifet olduğunu sanan siyasetçiler Belediye çadılarına da gelip hava atmayı ihmal etmemektedirler. Çocukların patlamış mısırlarını çatır çatır yemeleri, pamuklu şekerleri sindire sindire yemeleri.  Kendilerine verilen soğuk içecekleri doyasıya yudumlamalarını büyük bir şevkle izlemek ne güzeldir. Üstelik çocukları verilen bu çerezlerin tek bir tanesinden bile ücret alınmamaktadır.

Yani açıkçası çocuklar bayram gelmeden bayramı yaşama olanağını buluyorlar. Belediyenin böylesine bir ortamı oluşturması son derece anlamlıdır. Belediye Başkan vekili Ertuğ Şevket Aksoy, bu konuda Belediye olarak tüm imkanlarını seferber ettiklerini ve özellikle Ramazan ayının yüzü suyu hürmetine bu etkinlikleri düzenlemeyi kendilerini bir görev olarak ettiklerini ifade ederken yaptıkları bu anlamlı etkinliklerdeki halkın memnuniyetten izledikçe onların da son derece mutlu olduklarını algıladık.

Belediyenin böylesine etkinliklerle halkımızın beğenisini kazanmasını doğrusunu söylemek gerekirse son derece manidar bulduğumu ifade etmekte yarar görüyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları