25 Eylül 2022 - Pazar

BATSO SEÇİMLERİ YAKLAŞIRKEN

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 5 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Son yıllarda ülkenin ilk gündem maddelerinden olan ekonomi, artan enflasyon ve seçim olurken kentimizde de gündemin ilk maddeleri işsizlik, istihdam ve geçim sıkıntısı olurken, yaklaşan (BATSO) Batman Ticaret ve Sanayi seçimleri daha da ön plana çıktı. 8 Ekim 2022 Cumartesi günü yapılacak seçime sayılı günler kalırken, kentin kamuoyu ve iş dünyasında heyecan yaratan bir yarışın başladığına tanıklık etmekteyiz. Batman Ticaret ve Sanayi Odasına Başkan adayı olduklarını açıklayan mevcut Başkan Abdulkadir Demir, 2012 yılında bir dönem Başkanlık yapmış Osman Nasıroğlu, kamuoyunda sevilen iş insanı Bayram Demirhan ve iş dünyasının yakınan tanıdığı Celil Demir.

Mevcut Başkan Abdulkadir Demir'in Batman Ticaret Odası’na kazandırdığı en kalıcı eserlerden biri oda binasıdır. Demir, Oda bünyesine kurulan elektronik arşiv sistemiyle kurumsal verimliliğin sağlandığını onlarca hizmetleriyle odaya çağ atlattıklarını hiç bir grup ve kişiyle bir sorunlarının olmadığını, tek hedeflerinin yaptıklarının devamını sürdürmek olduğunu, Batman'a eğitim ve tarım alanları olmak üzere bir çok katkı sunduklarını, görev yaptığı iki dönemde BATSO'yu bölgede en başarılı odalarından biri haline getirdiğini dillendirmekte.

2011 ve 2013 yılları arasında BATSO Başkanlığı yapmış Osman Nasıroğlu ise, görev süresince kendilerinin girişimleriyle ilklere imza attığını, 'herkes için BATSO' grubuyla yeniden göreve hazır olduklarını, Batman'ı sanayi şehri yapmak, bölgesel teşvik paketlerinin revizyonunu sağlamak, ihracat ve yeni pazarlar edinmek, yurt dışı ile ticari işbirliği için girişimlerde bulunmak, genç girişimcilerin desteklenmesi, e-ticaret ve e-ihracat seferberliği ve tekstil sektörüne kalıcı pazarlar bularak desteklenmesi konusunda çalışmalarla kamuoyuna açıklamalarında bulundu.

BATSO İstişare Grubu Başkan adayı, Batman Petrolspor Asbaşkanlığı ve BATSO Başkan Yardımcılığı görevini yürüten iş insanı Bayram Demirhan, uzun süreden beri çalışma grubuyla saha çalışmalarını sürdürürken, güçlü ve erişilebilir bir kadroyla sahip olduklarını, tüm çabalarının Batman'daki iş insanları ve kentin yararına olacak projeleri hayata geçirmek, sektörel toplantılar yaparak iş insanlarının sorun ve taleplerini dinlemek, kentin sanayisini daha hareketli hale getirerek Batman sanayisi ve ekonomisine katkı sağlamak, işi bilen ve nitelikli kadrosuyla yönetime geldiklerinde Batman'ın kazanacağını iddia etmekte.

BATSO Başkan adaylarından Celil Demir ise, 40 yıldan bu yana Batman ticareti ve iş camiasıyla iç içe olduğunu, 7 bini aşkın üyesi bulunan ve kentin en büyük gücü olan Batman Ticaret ve Sanayi Odasını kentin dinamikleriyle, kamu kurum ve kuruluşları, STK'lar, iş insanlarıyla güç birliği yaparak işsiz gençlere iş imkanı sağlamak en büyük hedefi olacak. Saha çalışmalarının da çok iyi gittiğini belirten iş insanı Celil Demir, “Batman kentin en büyük gücüdür' göreve gelir gelmez çalışma grubumuz ve bütün üyelerimizle bir olup, güçlü oda ve güçlü kent şiarıyla hizmet en büyük hedefimizdir” diyor.

Evet, Batman'da bir süre önce başlayan BATSO seçimleri son hızıyla sürerken  adaylar da günün tüm mesailerini sahada geçirmekte. Kamuoyunun da yakından takip ettiği başkan adaylarının vaatleri yabana atılır gibi değil. Başkan adaylarının verdiği vaatler hayata geçirilebilir projeler. Dört başkan adayının da verdiği vaatlerin yüzde 50'si bile hayata geçtiğinde kentin ekonomisi ve istihdamına büyük katkı sağlayacağı kesin. Günlerdir kentin yerel basınında yer alan açıklamaları takip eden Batman dışındaki iş insanlarını bile heyecanlandırmakta. Vatandaş ve kamuoyunun dileği ise Başkanlığa kim seçilirse seçilsin tek hedefinin Batman istihdamına daha fazla katkı sağlaması, üretken ve faydalı olması yönünde.

Güzel bir hafta dileğiyle.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları