09 Ağustos 2020 - Pazar

ISITAN TABLO

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Geçen hafta, Türkiye'nin 81 ilinde Covid-19’a karşı geniş çaplı tedbirler başlatıldı. Bu kapsamda Batman Valisi Hulusi Şahin'in de eşlik ettiği uygulamalarda, içimizi ısıtan görüntülere şahit olduk. Çünkü kültürümüzde, örf ve adetlerimizde yaşlılarımıza, büyüklerimize saygıyı her şeyin başında tutarız (Her ne kadar bu gelenek ve görenekler bazıları tarafından rafa kaldırılmış olsa bile). Batman Valisi sayın Şahin, Birinci Cadde, Gök Taksi, Alo Tevşo ve Elma Sokağındaki denetimleri sırasında halkla buluşup sorunlar dinledi.

Bu ziyaretler esnasında pazarda tandır ekmeği  satan bir vatandaştan satın aldığı ekmekler tüm yerel medyanın manşetinde yer aldı, elbette yazılması gereken bir haberdi. Batman'daki basın mensubu arkadaşlarımızın haber kaçırmamaları takdir edilir bir çaba ama benim için Vali Beyin ekmek satın almasından daha önemli bir konu var. Sayın Vali Şahin’in, yaşlı amcamıza doğru eğilip dinlemesi, çarşı-pazardaki sorunları takip etmesinin yanı sıra ihtiyaç sahiplerini ve muhtaçları dinlemesi çok daha dikkat çekici ve takdire şayan bir konudur. Zaman zaman halkla buluşan Vali Şahin'in düğün-derneklerde ve taziyelerde halkla bir araya gelmesi de değerlerimize önem verdiğini göstermektedir. Vali Beyin bu güzel davranışını yürekten kutluyorum.

BATMAN KIRMIZIYA BOYANDI

Covid-19 son zamanların değişmeyen gündemi. Bir süre daha bu virüsün hayatımızın merkezinde olacağı aşikar. Tüm dünyayı etkisi altına alan ve sağlık sektörü ile ekonomiyi alt üst eden bu salgın, etkisini sürdürmeye devam ediyor, daha da edecek gibi. Dünyanın süper güçleri konumundaki ülkeleri dahi kasıp kavuran, dev sanayi kuruluşlarının iflasına sebep olan Covid-19, insanları da yeni bir dünya düzenine sürüklemekte. Her ne kadar sağlık alanında sarsıcı etkisini gösterse de, en büyük etkisi ekonominin alabora olmasıdır. Son günlerde artan döviz ve altın fiyatları iş dünyasını karamsarlığa iterken küçük esnaf, emekli, çiftçi ve vatandaşlar ise daha da zorlaşan şartlar altında ayakta kalma mücadelesi veriyor.

Ülkemizdeki ve bölgemizdeki vaka sayısı küçümsenmeyecek bir boyutta. Gittikçe ağırlaşan tablo ne yazık ki sağlık sektöründeki kurumları çökertecek vaziyette. Batman kent merkezinin yanı sıra ilçelerinde de karantinadaki adresler ve vaka sayıları durmadan yükseliyor. Batman kent merkezi ile ilçelerin toplamındaki can kayıpları da Batman gibi bir şehire göre pek fazla! Biz Batman'da bu durumu gözlemlerken, televizyon ekranlarında takip ettiğimiz Türkiye'deki bir çok ildeki vaziyetin bizden aşağı kalmadığını görüyoruz. Başta İstanbul, Konya, İzmir ve İç Anadolu'daki bir çok il, Covid-19’un pençesinde.

Türkiye’nin genel tablosuna baktığımızda hayrete düşmemek elde değil. Tatil beldeleri başta olmak üzere kumsallar, plajlar, metrobüsler, uçaklar,  cafeler, restoranlar ve daha birçok alanlarda insanlar adeta burun buruna. Durum böyle olunca, ne yazık ki tablo gittikçe ağırlaşıyor. Bu virüs, ne yazık ki hayatımızdaki çok önemli değerleri de alıp götürüyor. Bu yaşananlar karşısında insanları eve kapatmaya da kimsenin gücü yok elbette. Bölge insanı zaten işsiz ve güçsüz. Yapılacak tek şey, olması gerekenleri uygulamak veyahut uygulatmak. İnsanların maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyması gerekiyor. Toplu taşıma araçlarındaki yolcu sayıları ise yaşananlardan hala ders alınmadığını gösteriyor.

Kısacası, son günlerde Batman'daki hastanelere yolunuz düşmüşse eğer, olayın ne kadar ciddi bir boyuta vardığına şahit olacaksınız! Onun için hep beraber çok daha dikkatli olmak zorunda olduğumuzun altını defaatle çizmek istiyorum.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları