21 Mayıs 2020 - Perşembe

MİLLETİN PARASINA YAZIK!

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Önceki yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Türkiye'de birçok ilde bulunan Şehir Stadyumları Millet Bahçelerine çevrilmişti. Yapımı geçen yıl tamamlanan Batman Millet bahçesinin açılışı yapılmadan bakımsız ve ilgisizlikten viraneye dönecek gibi! Türkiye genelindeki Millet Bahçeleriyle birlikte yapımına başlanan ve geçen yıl tamamlanan 16 Mayıs Şehir Stadyumu yerindeki  Milletin Bahçesindeki onlarca ağacın kuruması ve birçok alandaki çöp yığınları görenleri hayretler içerisinde bırakıyor. Büyük umutlarla yapımına başlanan Batman Millet Bahçesi zamanında bitilmesine rağmen ilgisizlikten perişan bir halde… Bahçe içi ile dışındaki onlarca ağaç ve süs bitkilerinin kuruduğu, girişte bulunan oturma bankları ve çim bölümleri yaban otlarından geçilmez halde. Kış ve bahar mevsiminin yağışlı geçmesiyle Millet Bahçesindeki ağaç ve çimlerin yeşermesine vesile olmuştu. Sıcakların başlamasıyla birlikte  bir çok süs bitkisi ve ağaç susuzluktan kurumaya yüz tuttu.

Milyonlarca liranın harcandığı Millet Bahçesi ne yazık ki ilgisizlikten viraneye girecek halde. Batman ve çevresindeki semtlere nefes aldıracak devasa bu projeye yazık.  Millet Bahçesi gibi onlarca esere ne yazık ki sahip çıkılmıyor. Geçtiğimiz yıllarda Çamlıtepe Mahallesinde yaptırılan Yaşar Kemal Kent Ormanı bile bağımlıların mekanı haline gelmişti. Neyse ki geçtiğimiz aylarda buraya yeniden bir ayar verilmişti. Yine  DİKA ve İl Özel İdaresi’nin ortaklaşa yaptırdığı Beşiri Kira dağındaki mesire alanı sosyal donatılarında  hasarlar oluşmuştu. İŞ KUR  alımlarında yüzlerce görevliden bir kaçı burada idame edilemez mi? Büyük emek ve paraların harcandığı bu alanlara yazık hem de çok yazık.

DİYARBAKIR'A İKİNCİ MİLLET BAHÇESİ

Arada bir bazı yatırım ve hizmetleri geç aldığımıza dikkat çektiğimizde bazı kesimlerin de sitemine maruz kaldığımızı belirtmek istiyorum. Her neyse konu başlığımız olan meseleye gelirsek 600 bin nüfuslu kente yaptırılan ve açılışı yapılamayan Millet Bahçemiz ilgisizlikten kırılırken, komşu Vilayet Diyarbakır'a ikinci Millet Bahçesi ihalesi de yapıldı. Haber  19 Mayıs 2020 tarihli Diyarbakır TİGRİS Haberde.  Gazete,  Diyarbakır'da ikinci Millet Bahçesinin ihalesinin yapıldığını duyurdu.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ufuk Nurullah Bilgin, yaptığı açıklamada  UNESCO  Dünya miras listesine giren Hevsel Bahçeleri ile tarihi suların  arasında yer alan 150 dönümde bir süre önce 24 milyon lira kaynakla kentin ilk Millet Bahçesinin oluştuğunu hatırlatarak, Yenişehir ilçesindeki eski stadyumun 55 dönümlük alanının Yenişehir Millet Bahçesi şeklinde düzenlemesi için çalışma başlattığını kaydetti. Çevre İl Müdürü Bilgin, bu kapsamda ikinci Millet Bahçesinin 36 milyon 330 bin lira bedelle ihale edildiğini belirtti. Evet,  kentimizin  en çok ihtiyacı olan yeşil alanların yetersizliği varken, yapılan alanların da korunmaması tüm Batmanlılar gibi bizi de üzmekte . Sadece yapımı değil,  bu alanların korunması ve sahiplenmesi hepimizin görevi.

Sağlık ve huzur dolu bayramlar dilerim…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları