06 Ağustos 2017 - Pazar

DAHA ÖNCE NEREDEYDİNİZ BEYLER?

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 5 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

TPAO’nun TPIC’e devredileceği aylar öncesinden konuşuluyordu. Bu konuda Petrol-İş Sendikası ve burada çalışan emekçi kardeşlerimiz bas bas bağırıp karşı çıkıyorlardı. TPAO yönetiminin Batman’ı bitirmek isteğini önceden sezmiş olan Petrol-İş Sendikası yöneticileri ellerinden gelen her türlü direnişi ortaya koyuyorlardı ama Batman’daki Sivil Toplum Kuruluşları’ndan ne yazık ki ses-seda çıkmıyordu. Taa ki açıklanan TP’nin TPIC ’e devrettiği üniteler gerçekleştirildikten sonra birden herkes havari kesilip karşı çıkmaya başladılar.

Bu söylentiler aylardır devam ediyordu. Böylesine bir tehlikenin sinyalini veren ve bunu her demde duyurmaya çalışan Petrol-İş Sendikasının sesine ne yazık ki kulak verilmedi ve duyarsız kalındı. TP’nin Batman’ın şah damarı olduğu gerçeğini idrak edemeyenlerin bu suskunluğu TP’yi TPIC’e devretmek isteyen zihniyetin ekmeğine yağ sürdü ve cesaretlendirdi. Nitekim istediklerini yaptılar ve TP’nin bazı ünitelerini hem de yan kuruluşu olan TPIC’e devrettiler. TP’nin bazı ünitelerinin devredileceği konusunda çıkan haberler karşısında suskun kalanlar şimdi bakıyorum da TP’yi koruma havarisi kesildiler. İş işten geçti beyler, şimdi ağlamanın-sızlamanın zamanı değil. Bundan sonra ilimize yapılabilecek bir haksızlık karşısında yekvücut olmayı bilelim yeter. Batman’a yapılan haksızlıklar her geçen gün kendini göstermektedir.

Toplum olarak sessiz kaldığımız sürece bu haksızlıkların önü-arkası kesilmeyecektir. Bunun herkesin böyle bilmesinde yarar olacaktır. Sessiz kalındığı için bakınız 800 çocuğun spor yapma imkanını bulduğu alt yapıyı bile kapatmayı düşündüler ama gösterilen tepki üzerine bu kararlarını geri aldılar. Bu kararı alırlarken de yine baltayı taşa vurarak altyapıya harcadıkları 800 bin lira ödeneği de kesmeye kalkıştılar. Böylesi bir haksızlık karşısında susmak onların her isteğine evet demek anlamına gelmektedir. Neyseki Milletvekilimiz Ataullah Hamidi konuya gereken hassasiyeti gösterdi ve bu düşüncelerinden vazgeçmiş bulunmaktadırlar.

TP, Batman için gerçek manada bir semboldür. Bu sembolümüzü de yok etme çabası içinde olanların akşam yemeğini bile karşılayacak parayı 800 çocuktan esirgeyen zihniyete artık toplum olarak da sessiz kalmamayı kendimize ilke edinelim. Batman bu haksızlıkları asla hak eden bir il değildir. Hal böyle iken bu Batman düşmanlığı neden? Batman, Güneydoğu’nun en hızlı gelişen ve büyüyen ilidir. Bu büyümeyi, bu gelişmeyi bizler neye borçlu olduğumuzu unutmamalıyız. Petrolle anılan ve petrolle büyüyüp gelişen bu ile gelecek en ufak bir halelin karşısında dik durmayı öğrenmeliyiz. Batman’ın dağlarında çıkan petrolle büyüyüp, gelişen ve birilerini zengin eden Batman büyüttükleri tarafından ne yazık ki yok edilmek hatta bitirilmek istenmektedir. Hatırlayacağınız gibi önce sırtlarında yük olarak gördükleri profesyonel tek takımımız olan Petrolspor’u kapı dışarı ettiler. Daha sonra da böylesi bir küçültmeye giderek buradan ekmek kazanan işçilerimizin sayısını da azaltmaya kalkıştılar. Alınan bir habere göre de şimdide emeklilik geldi diye birçok işçi kardeşimizi emekliye ayıracakları haberleri ayyuka çıkmış bulunmaktadır. Bu da demek oluyor ki TP küçültüldükçe küçültülecektir ve bir zamanların dünyaca tanınmış markası olan TP şimdi küçücük bir kuruluştan ibaret kalacak ve eski özelliğini de tamamen kaybetmiş olacaktır.

İşte Batman böylesi haksızlıklara reva görülen bir il konumuna getirilmiş ve petrol kenti ne yazık ki tamamen gözden çıkarılmış olacaktır. Buna da mı sessiz kalacak ve bunu da mı göz ardı edip TP’nin Ankara’da bulunan zat-ı muhteremlerinin yan gelip yan yatmalarına göz yumacağız? Bizler sesimizi avazımız olanca gücümüzle ortaya koymazsak yarın-öbür gün bu beyler TP’mizi de özelleştirip işin içinden çıkma cesaretini ortaya koyacaklardır haberiniz olsun.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları