04 Ekim 2017 - Çarşamba

ENFLASYON CANAVARI YİNE HORTLADI…

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

İğneden ipliğe her şeye zam geldi. Enflasyon rekor kırdı ve yine çift hanelere yükseldi. Sadaka gibi verilen zamlar şimdiden erimeye hatta yok olmaya başladı. Ülkemizdeki işçi, memur, emekli, esnaf, çiftçi kısacası milyonlar, yıllardır maaşlarına yapılan sadaka gibi zam alıp enflasyon canavarına karşı mücadele ediyor. Tabii ki bu mücadelede yenilen ve tuş olan taraf ta yine onlar oluyor. Hükümet her söyleminde enflasyonu tek hanelere getirip milletin rahat etmesini sağlayacaklarını belirtiyor ama görünen köy kılavuz istemiyor ve enflasyon canavarı da yine bildiğini okuyup ülke vatandaşını ezmeye devam ediyor.

Nasıl tuş olmasınlar ki milyonlarca işçi emekli, memur aldıkları yüzde 5-6’lık sadaka niteliğindeki zamlara karşın enflasyonun yükselişi karşısında naçar bir duruma düşüp kendilerini umutsuzlar kervanının yolcuları olarak tanımlıyorlar. Emekliye, memura enflasyon oranında zam veren hükümet neden çift hanelere yükselmiş enflasyona göre zam vermiyor onu da anlamış değiliz. Başbakan Yardımcısı hemşerimiz Mehmet Şimşek her konuşmasında emeklinin maaşının yüksek olmasından söz edip duruyor da emeklinin aldığı maaşla kendisinin geçinip geçinemeyeceği konusunu da son derece merak ediyoruz. Üstelik yine Şimşek, her TV ekranında yaptığı konuşmada enflasyonu tek haneli rakamlara dönüştüreceklerini iddia edip duruyor ama görünen köy yine kılavuz istememektedir.

Hal böyle iken hükümet kanadından duyduğumuz ve ekonomimizin çok iyi durumda olduğu söylemlerini duydukça da özellikle gülüp geçmemek elde değil. Ekonomimiz iyi ise ekonomimiz dünya ülkelerine göre ve en iyi durumda ise bu zamlar ve bu enflasyon neden bu durumda diye sormak gerekmiyor mu? Ülkemizin durumu iyi değilse bunu açıkça beyan edin bu ülkenin vatandaşı gerekirse her türlü fedakarlığı yapıp ekonomiyi düzlüğe çıkarmak için gereken fedakarlığı yapabilecek kadar vatanını sevenlerdir. Taktiklerle oyalamalarla bu milleti kandırmanın bir anlamı yoktur. Milletten fedakarlık yapmasını istiyorsanız bunu açık ve net bir şekilde söyleyin ki vatandaş gönüllü olarak gereken katkıyı sunmak için gerekirse sıraya bile girecektir yitir ki dürüst olun ve ülkemizin kaderini değiştirmek adına bu fedakarlığın gerektiğini açık ve net bir şekilde itiraf ediniz. Bu milleti bu güne kadar refah düzeyi ile buluşturmadınız bari dürüst olup gereksiz taktiklerle milleti soyup soğana çevirmeden milletten özverili fedakarlık beklentisi içinde olduğunuzu söyleyin ki vatandaş ta vereceği katkının vatan için olduğunu bilsin ve ona göre ekonomisine gereken katkıyı gönül rahatlığı içinde verebilsin. Bizler bu ülkenin birer bireyi olarak vatanımız için gereken her türlü fedakarlığı ortaya koyan bir milletiz. Bu millet sizler için değil ama vatanı için her türlü özveriyi ortaya koyabilecek kadar erdemdir.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları