30 Ocak 2018 - Salı

CAZİBE MERKEZİ NERE, BİZ NERE?

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Batman’da onlarca yatırımcı  cazibe merkezi haberini beklerken  açıklanan kararla adeta şok oldular. Yaklaşık olarak bir yıldan beri Batman’ın da aralarında bulunduğu 23 ilin cazibe merkezi  statüsüne kavuşma haberi beklentileri  hükümetin açtığı programla, cazibe merkezi olmayacağı,  6. Bölge olarak adlandırılan destekleme ek faiz ve enerji  desteğini adı geçen illerde uygulanacağı belirtildi.

Yatırımcıları aylarca bekletip ha bugün, ha yarın çıkacak diye umutlandıran, bir çok devlet ihalesi işlerinin sözde kurulacak cazibe merkezindeki imalat ve sanayicilerden alımları sağlanacak diye bekleyen sanayiciler hayal kırklığına uğratılmış oldu. Yatırımların ağır aksak yürüdüğü Batman’da bölge illerine nazaran önü açık ama lobisi olmayan bir kent yatırımlarda ne kadar söz sahibi olabilir ki?

Bir Organize Sanayimiz var ki evlere şenlik… Gıda, mermer, alçı, inşaat malzeme imalatçıları bitişik bir halde…  Şimdi de 2. Etap Organize Sanayi Bölgesi için başka fikirler ortaya atılıyor. Birbirinden o kadar kopuk bir şehiriz ki kollektif bir çalışma yok. Düşünün 3 ayrı yerde Süçük Sanayi Sitesi, yarın iki ayrı bölgede Organize Sanayi Bölgesi.

Hükümetin açıkladığı 6. Bölge kapsamındaki  Batman’da  farklı kesimlerden tepkiyle karşılanması bir şeyi değiştiremeyeceği  gün ışığı gibi aşikar…

ÇALIŞTAY’DA BEKLENTİLER SONUÇSUZ KALDI

Geçtiğimiz günlerde şehrin bazı yerel gazeteleri ile kentin en işlek caddelerindeki billboardlarında boy boy reklam ve haberler…

“Yeni Türkiye Vizyonunda  Doğu ve Güneydoğu’nun Kalkınmadaki Rolü” Çalıştayı’na  TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek,  Devlet Bakanları ile 40 ilin Vekilinin, 300’ü aşkın bürokratın katılacağı duyurulmuştu. Biz de her Batmanlı gibi kentimiz  adına sevinmiştik.  Sabahın erken saatinde soluğu programın yapılacağı salonda aldık. Saat 09.00’da başlaması gereken Çalıştay  tam 1.5 saat gecikmeyle start aldı. Batmanlı sanayici ve girişimcilerin, ‘acaba bölgemiz ve kentimiz için ne gibi yatırım olacak’ beklentileri sonuçsuz kaldı.

Konuşmacıların dünyadaki küresel rakamlar ve istatistiki sunumları  Batmanlıları pekte memnun etmedi gibi. Sunumdaki konuşmaların ardında sahne hediye ve hatıralarla noktalandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları