09 Aralık 2018 - Pazar

İŞSİZLİK KANAYAN YARA

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 2 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Her geçen gün büyüyen, ve gelişen Batman’da kanayan bir yara var ve bu yaraya bu güne kadar merhem olma adına özverili bir girişimin olmaması  bizleri ve doğal olarak da kanayan yarı olan işsizleri de derinden üzmekte, hatta çaresizliğe itmektedir. Her geçen yıl sayılarına yenileri eklenen ve gittikçe de kanamaya devam eden bu yaranın ne zaman tımar edileceği de belirsizliğini korumaktadır.

600 Bin nüfuslu bir il olan Batman’da işsizlerin sayısı gerçek manada korkunç sayılara ulaşmışsa ve de siyasetçiler bunu ağızlarına bile almaktan imtina ediyorsa artık bu vatandaşlarımız için yapılacak bir şeyin kalmadığını düşünmemek elde değil. Yıllardır sadece seçim dönemlerinde Batman’ı hatırlama talihsizliğinde bulunanların, işsizlerin bu kadar korkunç bir sayıya ulaşması karşısında suskunluklarını koruma gibi bir talihsizliğin içine giriyorlarsa buna da pes dememek biraz da haksızlık olur diye düşünüyorum. Milletinin oylarını alarak meclise gidenler bu halkın oylarıyla bu mertebeye ulaştıklarını bir kenara atmamalı ve kendi illerindeki sorunları dile getirmelidirler.

Yıllardır iş imkanını bulamayan, bu yüzden bunalımların içinde kıvranan işsizlerin dramını görmezlikten gelemeyiz. Bu nedenle özellikle işsizlik konusundaki hassasiyetin doruğa çıkması gerekirken üzülerek ifade etmek isterim ki siyasetçiler bu gün sadece seçime odaklanmış hiç ama hiçbir şeyi düşünemez duruma gelmişlerdir. Onlar için varsa yoksa koltuklarını korumak önem arz ediyor. İşsizlikten beli bükülmüş insanların haleti ruhiyelerinin bozulmasından da bihaberler. Kendi vatandaşının eziyet içinde kıvranıp durduğunu göremeyecek kadar gözleri koltuk hırsı bürümüşlerin ülkesi olduk. Bu nedenle işsizlikten beli bükülmüşleri sadece seçim dönemlerinde hatırlama gereğini duyanların artık hiçbir kariyere sahip olamayacaklarını düşünüyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları