04 Eylül 2023 - Pazartesi

İlk kazma sevinci

İlk kazma sevinci

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

30 yılı aşkın süreden bu yana il statüsüne kavuşan Batman'ın kent giriş  ve çıkışları ne yazık ki istenilen düzeye getirilememişti. Yıllar yılı bu konu kentin öncelikli ve kronik rahatsızlığı halini almıştı. Yaşanan kazalar  ardı ardına yıllar boyu yaşandı bu giriş ve çıkışlarda. Onlarca aileye ateş düşmüştü yaşanan kaza ve ölümlerin ardından, kısacası Batman'ın hakketmediği bu giriş ve çıkışları dillendirmeyen hiç bir basın mensubu da kalmamıştı. Yıllar yılı yazıldı - çizildi ama hiç bir babayiğit Milletvekili ve bürokrat bu yaraya merhem olmadı. Şuna eminim ki Batman'ın güçlü yerel medyası  bu konuda üzerine düşeni yaparak her defasında Batman Milletvekillerine konuyu dillendirmelerine rağmen, küçük işlerin peşinde olan vekiller de günü birlik siyasetleriyle günü atlatmaya çalıştı.

Uzun yıllar önce rahmetli Turgut Özal'ın ANAVATAN Partisi döneminde  Batman Belediye Başkanlığı ardından Batman Milletvekilliği dönemlerinde kente büyük yatırım ve hizmetlerin yapılmasının ardından ilk kez AK Parti'nin Batman'da doğru aday ve doğru adam Ferhat Nasıroğlu'nu aday göstermesi hem kente hem de partiye büyük değer kattığını tüm kamuoyu bilmekte ve seçim çalışmaları döneminde bile hiç kimseye hiç bir vaatte bulunmayan Milletvekili Nasıroğlu kentin öncelikli ve kronikleşmiş sorunlarını ivedilikle çözülmesine özel çaba harcayacağını ifade etmişti. Evet çok uzun zamandan beri yazılıp çizilenler nihayet meyvesini vermeye başlamıştı.  Bir süre önce yapılan girişimler 30 yıl öncesinde yapılması gereken yola nihayet ilk kazma vuruldu. 30 yıllık bir vilayet olan Batman'da neredeyse çeşitli siyasi partilerin toplamında onlarca milletvekilinden parti gözetmeksizin söyleyelim, 30 yıl buyunca aslında çok küçük, çok basit bir sorun olan kentin giriş ve çıkışlarına hem yakın zamandaki hem de  geçmiş dönemdeki milletvekilleri ne yazık ki gereken önem vermemişler. Şahsi görüşüm olarak şunu belirtmek isterim ki ne bir milletvekili olmaya ne de milletvekili maaşına ihtiyacı olmayan Ferhat Nasıroğlu'nun Batman'a vekil seçilmesiyle Batman için önemli bir kazanım olmuştur.  30 yıl boyunca gelmiş geçmiş  tüm partilerin milletvekilleri bu basit kronik yaraya neşter vurmadılar. Bir basın mensubu olarak hangi partiden olursa olsun şahsımın ve gazetemin yayın çizgisi asla ayrım gayrım yapmadan yayınlarımıza şahitsiniz. Kısacası kentimize bir çivi çakanı en güzel ve anlamlı şekilde gazetemizin sütunlarına taşımak bizler için bir görev ve onurdur. Kim  olursa olsun, hangi siyasi parti veya STK temsilcisi olursa olsun onu manşetlerimize taşımaktan onur duyacağız, tam aksi olarak ta görevini layıkıyla yerine getirmeyenleri de olumsuz bir şekilde de manşetlerimize  taşımayı biliriz.

Batman - Diyarbakır karayolu kent çıkışında bulunan 6 kilometrelik duble yol yapım çalışmalarına geçtiğimiz hafta ilk kazma vekil Nasıroğlu tarafından vurulması Batman'da sevinçle karşılandı. Son olarak şunu söylemek isteriz ki Bir vilayet bir bina gibidir. Binanın giriş ve çıkışları güzel değilse binanın içi ne kadar lüks olursa olsun bir anlam teşkil etmeyecektir. İşte bu yüzdendir ki Batman'ın giriş çıkışlarını şehir merkezi kadar önemserken sayın Nasıroğlu'ndan hizmetlerin devamını diliyoruz.

Güzel bir hafta dileğiyle.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları