29 Nisan 2018 - Pazar

ÖZLENEN VEKİL PROFİLİ

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

24 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler için bir çok aday adayının başvuruda bulunduğu bu günlerde eskiden Milletvekilliği yapmış, birçok ismin de yine aday adayı için başvuruda bulunduğuna tanık oluyoruz. Milletimizin özlemini çektiği bir Vekil profili vardır. Bu profilde kendi çıkarlarını asla toplumun çıkarlarının üstünde tutmamaya özen gösteren profil,  milletin oylarıyla geldiği Meclis’te oturduğu koltuğun asıl sahibinin millet olduğu bilinciyle hareket eden profil,  seçildiği yerde verdiği sözlerin arkasında her ne pahasına olursa olsun durabilmeyi ilke edinen profil. Mecliste kendi seçmeninin sıkıntılarını haykırarak anlatmayı becerebilen profil. İşte benim halkım böylesi cesur tuttuğunu koparan Vekile ihtiyacımızsın olduğunu ifade etmektedir.

Ankara’ya tası, tarağı attıktan sonra sadece susup kendi kabuğuna çekilen pısırık Milletvekilini asla istemiyoruz. Ülkemizin, dünyanın en genç nüfusuna haiz olduğunu biliyoruz. Hal böyle iken neden yepyeni yüzlerle sahneye çıkmıyor ve neden aslında birer cevher olan genç neslimizin önünü açma gibi bir düşüncenin içine girmiyoruz? Bu gençlere fırsat verilmez ve kaderleriyle baş başa bırakılma zihniyeti sürdürüldüğü sürece bu gençlerimizi nasıl deneyimli yapabilir ve onları nasıl yarınlara hazırlayabiliriz diye düşünmemek elde değil.

Bizler artık genç bir ülke isek neden gençlerimize bu fırsatı vermemekte inat ediyoruz? Bu nedenle bizler vatandaşlar olarak yetişen genç ve dinamiklerimize artık şans tanımak gibi bir zamanının gelip geçtiğine inanıyoruz. Fransa, Yunanistan Başbakanlarının gençlerden oluştuğunu biliyoruz da bizler hala bu güveni gençlerimize vermemekte inat ediyoruz. 80, 70, 65 yaşlılarla ülkemizi yönetme zihniyeti devam ettiği sürece muasır medeniyetlere ulaşmamızın mümkün olmayacağını bir kez daha vurgulamak isterim. Burada sözün özü artık şu olmalıdır, Türkiye gençleriyle daha iyiye ve daha güzele ulaşacaktır. Yeter ki bu konuda tereddüt edilmesin ve ilk adımın atılmasında korkulu kuşkulara mahal verilmesin.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları