07 Nisan 2019 - Pazar

ŞİMDİ HİZMET ZAMANI

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

31 Mart yerel seçimleri geride kalırken kimi taraf sevindi, kimi de üzüldü.  Uzun bir seçim maratonu içerisinde onlarca aday yarıştı. Geçmişteki seçimlere nazaran  hareketliliğin olmadığı yarışta partililer seçmenlerle birebir görüşme ziyaretlerinde bulundu. Siyasi parti temsilci ve adayları merkezin belirlediği stratejiye göre hareket etti. Kişisel ve adayın tabanı olmadığı kent merkezinde oyların tamamı partinin oyları oldu. Sahada varlık gösteremeyen parti temsilcilerinin varlığı etkili olmadığı gibi temsil ettikleri partinin oylarında artış gösteremediler. Siyasi parti temsilci ve adayları merkezleri ve liderlerine güvenilen seçmenlerin oylarına sahip oldu.

Evet, 31 Mart yerel seçimleri artık geride kaldı. Seçim maratonu döneminde tüm başkan adayları onlarca proje tasarlayarak seçmenleri etkilemeye çalıştı. Bir çoğu amaçlarının koltuk değil, hizmet olduğunu belirtti.  Başta kentin  kangren yarası haline gelen İluh deresi  olmak üzere yüzlerce proje ürettiler. Hepsinin tek hedefi 'Batman sevdası' idi. Artık seçim geride kaldı vatandaşlar için. Kayyum döneminde en az paranın harcandığı il  Batman oldu. 40 yıllık mikrop deresi olan İluh deresine yeni dereler de eklendi artık. Batman DSİ sulama kanalının geçtiği Gültepe, Çamlıtepe, Tilmerç ve Korik semtlerinde geçen dere yaz aylarında adeta çöp ve mikrop haline dönüşüyor. Bu semtlerde yaşayan binlerce kişinin sağlığı tehdit ediliyor. Geçmiş dönemlerin Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan'ın  devasa bir alanı Yaşar Kemal Kent Ormanı adı altında bin bir emekle Batmanlıların nefes alacağı bir alana çevirmişti. Son bir kaç yıldır harabeye dönen bu alan madde  bağımlılarının yuvası haline gelmiş durumda.

600 Bin nüfusla bu kente zamanında hizmet verilemiyorsa hizmetten söz etmek anlamsız olacak. Çevre illere sunulan yatırım ve hizmetlere gıpta ile bakmamak mümkün değil. Batman'ın  yıllar önceki hareketlilik  ve canlılığı hepimizin malumu. Şehir büyüdükçe sorunlar da  çığ gibi büyümekte. Son dönemlerde  yapılan park ve yeşil alanlar merkezde değişim yarattı. Şimdi daha çok yeşil alan ve parklara ihtiyaç duyulmakta. Vatandaşlar hafta sonlarını piknik ve mesire alanı ihtiyaçlarını Nusaybin-Beyaz Su ile çevre illerdeki alanlarında geçirmekte. Batman İl Özel İdaresi ile DİKA'nın  yapımını üstlendiği ve geçen yıl hizmete açılan mesire alanlarına çok ihtiyacın olduğu yönetici ve idarecilerin gözünden kaçmamalı. Şehre değer katmak için ve daha yaşanılabilir bir kent için artık hizmet zamanı.

TRAFİK SORUNU

Batman'da trafik sorunu gittikçe çekilmez bir hal alıyor. Kentin dar caddeleri nüfusuna göre araç fazlalığı trafik sorununu had safhaya ulaştırıyor.  Şehirde araç fazlalığı ve ana yolların dar oluşu nedeniyle günün bir çok saatinde trafik adeta felç olmakta. Kentin en işlek caddelerinden Turgut Özal Bulvarındaki birçok yol bağlantısında araçlar adeta kilitleniyor. Şehir merkezinde yaşanan trafik keşmekeşliğinin yanısıra  şehir girişinde de manzara aynı. Vatandaşlar, yetkililerden alternatif yolların açılmasını istiyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları