20 Ocak 2024 - Cumartesi

BAŞKAN ADAYLARI BELİRLENİRKEN VE EMEKLİLERİN ALTIN YILI!

BAŞKAN ADAYLARI BELİRLENİRKEN VE EMEKLİLERİN ALTIN YILI!

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 5 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Önümüzdeki aylarda yapılacak yerel seçimler için günler önce başlayan hazırlıklar gün geçtikçe daha da hareketlilik kazanmakta ve herkesin malumu olduğu gibi yerel seçimler yaklaştıkça da hemen hemen bütün partilerde fokur fokur kaynamalar yaşanmakta. Bir çok partide hep birileri kendi çıkarı ve doğrultusunda birer, ikişer ve üçer gruplar oluşturup birilerinin ayağını kaydırmak için elinden gelen her şeyi yaparak Ali Cengiz oyunları ile koltuk peşinde koşarlar, işte bu gerçekte vatandaşın partilere bakış açısını buza çevirmektedir.

Bir çok siyasi partide kendi aralarında anlaşamayan partililer bir avuç insan değerlerine tahammül edemiyorken yani kazandıktan sonra bu şehri yönetmekte hiç mi zorlanmayacaklar. Halk günlerdir, hatta aylardır Batman'da siyasi partilerin Belediye Başkan adaylarını öğrenmek için bekliyordu ve nihayetinde bir çok parti Belediye Başkan adaylarını ilan eder etmez bazı partilerde fokur fokur kaynayan kıskançlık sularının ve homurdanan partililerin sesini duymamak için sağır olmak lazım. Batman'da iddialı iki partide de bu tür olumsuzlukların yaşandığı dile gelmekte.

AK Parti'nin Başkan adayı Adil Sebati Ceylan hakkında çok fazla bilgi sahibi olmadığımız için olumlu veya olumsuz yorumlarda bulunmak istemeyiz, bulunursak kendisine haksızlık etmiş olduğumuzu belirmek isteriz. DEM Parti adayına gelirsek yaklaşık 30 yıldır HEP, DEP, HADEP, HDP ve şimdide DEM Partide Milletvekili ve Belediye Başkanlığı hariç her türlü zorlu görevleri üstlenmiş olan ve hiç bir zaman of bile demeden, partinin her kademesinde görev alan hukukçu Mehdi Öztüzün'ün aday gösterilmesini birileri hazmetmemekte ve seçilen adayı değiştiremeye çalışarak ayağını kaydırma çabası içindeler.

Dileriz ki, bu duyduklarımız ve yazdıklarımız sadece bir dedikodudan ibaret olsun, aksi taktirde DEM Parti Milletvekili seçimlerinde yaşadığı hayal kırıklığının daha büyüğünü yaşamış olacak. Ne demek yani delegelerden 1753 oyunu alan onurlu, fedakar ve hizmetkar bir adayın koltuğuna göz dikmek ne demek? Eğer DEM Partide bunlar yaşanıyorsa düzen partileri dediğiniz partilerden bir farkınız mı kalır? Madem olması gereken delegelerin tercihiyle Başkan adayını seçtiniz delege ve halkın sesini duyun, aksi halde hem sizin için, hem de parti için iyi olmayacak.

EMEKLİLERİN ALTIN YILI

Yaklaşık olarak 4 yıl önce dünya gündemi ve ekonomisini etkileyen pandemi, doğal afetler ve küresel krizin her yerde olduğu gibi ülkemizi de olumsuz etkilemişti. Hayatın her alanında etkili olan bu ekonomik sıkıntı bizimle dünya arasındaki olumsuzluk farkı diz boyunu geçerek boğaza kadar gelmiş durumda. Kanun nezdinde bütün vatandaşlar eşittir ve eşit olmalıdır elbette. Her bayram emekliye verilen bayram ikramiyesinin sadece çalışmayan emeklilere verilmesinin ne adar yanlış olduğunun ardından çalışan emeklilere de verilerek büyük bir haksızlıktan dönüldü.

Şimdilerde yeniden memur emeklisi ile SGK ve Bağ-Kur'lu emeklisini ayrıştırmak neyin nesi? Son maaş zamlarıyla memur emeklisine yüzde 49.25 verilirken, Bağ-Kur ve SGK emeklisine yüzde 37.57 verildi. İnanılmaz sıkıntılar içerisinde yaşamlarını sürdüren emekli ile vatandaşın tepkisi çığ gibi büyüyünce tekrardan yüzde 5'lik komik bir rakam daha maaşlara eklendi. Peki memur emeklisi ve SGK emeklisi aynı market, manav, giyim mağazası, kasap ve aynı fırından ekmek almıyor mu? Buna gülünür işte. Batıdaki illeri bir kenara bırakalım, Batman ve Şırnak'ta bile en düşük kira 10 bin lira gerçeği ortadayken en az 10 bin lira alan bir emekli nasıl altın yılını yaşar. Dileriz ki SGK ve Bağ-Kur emeklilerine seyyanen bir zam ile memur emeklisiyle eşitlensin, aradaki haksızlıkta giderilmiş olsun ve emeklinin altın yıllarının yaşatılmasına ve rahat bir nefes almalarına imkan sağlanır.

Güzel günler dileğiyle...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları