29 Kasım 2017 - Çarşamba

SENİ UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Meslek hayatına Rahmetli Abbas Koyuncu ile merhum Haluk Yargıcının yanında başlayan batman basını ile yerel gazetelerin öncülerinden rahmetli Enver Arslan ağabeyimizi vefatının 25. Yıl dönümünde saygıyla anıyoruz. Matbaacılık mesleğine rahmetli Abbas koyuncu ile Batman Gazetesinin sahibi Merhum Haluk Yargıcının yanında başlayan ve batman basınının mihenk taşlarından biri olan Enver Arslan’ı 29 Kasım 1992 tarihinde Batman- Silvan karayolu Samanyolu mevkiinde geçirdiği elim bir trafik kazası sonucunda aramızdan ayrıldı. 1975’ li yıllarda mesleğe başlayan 80’li yıllarda yayınladığı yeni Zaman ve Doğuş gazetelerinin kapanmasından sonra yeni bir gazete için hayalleri vardı. Enver Arslan kelimenin tam anlamıyla bir Batman sevdalısıydı. İnsanını ve yöresini, bölgesini seven bir adamdı. Bunun için batman’ın bir gazeteye ihtiyacının olduğunu çok iyi biliyordu. Bunun için büyük bir çaba gösterisi içindeydi. Batman’da bir gazetenin önemini çok iyi biliyordu bunun için çok çaba sarf etmekten çekinmedi. O yıllar Batman komşu il Siirt’e bağlı ilçeydi. Yeni bir gazetenin yayınına izin alabilmek için Enver Arslan Siirt- Batman arasında günlerce mekik dokumaktan kaçınmadı. 1984 yılında Enver Ağabeyimiz ile bir arkadaşı uzun istişarelerden sonra Batman Çağdaş gazetesinin yayın hayatına başlamasını sağlamış oldu. 84’lü yıllarda yayına başlattığı gazeteyi Batman’ın ilk günlük ünvanını da veren oydu. O bir ağabey, bir baba, Adam gibi Adamdı. Hayalinde renkli ve çok sayfalı bir gazete vardı. Arslan ailesine gazeteciliği sevdiren ve bunun meslek edinmelerine vesile olan bir insandı. Bu meslekte bizlere gerçek manada insan olmanın ve tarafsızlık ilkesini benimsememizin olmazsa olmazıydı. Onu mesleğinin en verimli çağında kaybetmiş olmanın büyük üzüntüsünü yaşadık. Bu gün bu ilde gazetecilik yapıyor ve bunu mesleğimiz olarak görüyorsak bunda insanlık onurunu her türlü değerin üstünde tutan Enver Ağabeyimize borçlu olduğumuzu hiçbir zaman unutmayacağımızı ifade etmek isterim.

Son derece güç koşullar altında ilimize kazandırdığı batman çağdaş gazetesi yıllar sonra onun adına yaraşır bir seviyeye gelmiş olmanın onurunu yaşamaktayız. Ne mutlu bizlere ki onun kardeşleri ve çocukları olarak onun hafızamıza yerleştirdiği basın mesleğini icra etme gibi bir sorumluluğu yerine getirmenin de büyük mutluluğu içindeyiz. Bizler kardeşleri, çocukları olarak onu her zaman kalbimizde yaşatacak ve onunla gurur duyduğumuzu haykırmaktan kaçınmayacağız. Zamansız olarak aramızdan ayrılan ve bizleri büyük kederlere boğan vefatının ardından geçen 25 koca yıldan sonra da onu arıyor, ve özlediğimizi ifade etmek istiyoruz. Rahat uyu ağabey bizler senin hayalin olan mesleğimizi dün olduğu gibi bundan sonra da senin ilkelerin doğrultusunda topluma yararlı olabilmek adına sürdürmeye devam edeceğimizi belirtiyoruz. Ruhun Şad mekanın cennet olsun güzel insan. Unutmadık asla unutmayacağız.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları