21 Ekim 2023 - Cumartesi

İSRAİL VAHŞETİ DEVAM EDERKEN

İSRAİL VAHŞETİ DEVAM EDERKEN

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

İsrail'in Gazze'ye saldırılarının  vahşeti günden güne artarken, katliamın sınır tanımadığı her gün daha da yükselmeye  devam ediyor.  Geçtiğimiz günlerde vurulan Gazze'deki  El-Ehli Baptist hastanesinde yüzlerce Filistinli katledildi. Hayatını kaybedenlerin çoğu da kadın ve çocuklardı.  Evet, yıllardan beri yaşanan aynı tablonun en ağırı yine Filistin topraklarında yaşanıyor. Yine şehirler yanıyor, yine insanlar öldürülüyor. Genç, yaşlı ile çocuk ayırımı yapılmaksızın insanlar kurşunlara ve bombalara hedef oluyor ve yaşananlar karşısında insanlık ölüyor.

İnsanlık ölüyor derken ülkece tankımızı, topumuzu alalım İsrail'e gidelim, İsrail'i vuralım demiyorum. Gidip  Gazze'de savaşmaktan ziyade kendi ülkemizde, kendi şehrimizde  ve hatta kendi evimizde bile Filistin halkı için yapabileceğimiz bir çok şey vardır. Mesela ülkemiz ve şehrimizde İsrail'in mazlum Filistin halkına karşı işediği bu savaş suçlarını bir araya gelerek demokratik tepkilerle lanetleyebiliriz. Elbette ki demokratik tepki, lanetlemek yetmez.

Dünyada yaklaşık iki milyar Müslüman var, her birimiz birer dolar yardım gönderirsek bu iki milyar dolar demektir. Şayet 50 şer dolar gönderirsek bu da 100 milyar dolar demektir. 100 milyar dolar demekte bugün bir çok Avrupa ülkesinin bütçesidir.  Bir düşünün her birimize 50 dolara mal olan yardım Filistin halkının kurtuluşu anlamına geliyor. Demek ki yapabilecek çok şey varmış.  Eğer evimizdeki  televizyon ekranları  ve cep telefonlarımızda yaşananları izlemek istemiyorsak Filistin halkının savaş hariç Filistin halkının yanında olmalıyız.

Eğer hepimiz birer insan olarak televizyonlarda gösterilenlere vicdanımız rahat edemiyorsak bir de orada canlı  yaşanan katliam ve yaşananları düşünün! Bütün dünyanın gözü önünde yasaklı fosfor bombalarının kullanılması, kadın, çocuk ve yaşlı demeden hastanelerin bile fütursuzca bombalanmasına göz yummak kelimenin tan anlamıyla iki yüzlülüğü değil midir? Başta dünya ülkeleri ve İslam alemi sus-pus olmuş iken Amarika ve İngiltere'nin bölgeye savaş gemilerini göndermeleri İslam ülkeleri için bir utanç değil midir?

VATANDAŞLARIN DOĞALGAZ ÇİLESİ

Yaklaşık olarak  5 aydan bu yana GAP Mahallesindeki doğalgaz firması önünde yaşanan uzun kuyruk ve işlem sıkıntısı giderilmiş değil. Batman'da hastaneler başta olmak üzere  bir çok banka ve resmi kurumda yaşanan sıkıntı bu denli olmamıştı. Aylardan bu yana süren bu sıkıntıyı dile getiren vatandaşlar hangi merciye başvuracağını şaşırmış durumda! Bir yandan personel sıkıntısından şikayet eden işletme yetkilileri, diğer yandan ise saatlerce kuyruk bekleyen vatandaşlar.

Batman'da yaşayan bir çok vatandaş ve dışarıdan tayin edilen bir çok vatandaşın doğalgaz abonesi olabilmesi için gün içerisinde işlemini bitirmesi neredeyse imkansız bir hal almış. Mesainin başlamasıyla birlikte doğalgaz şubesine giden onlarca vatandaş işlem için sıra fişi bile bulamadığından artık şafakla birlikte GAP mahallesindeki şirketin önüne gidip fiş alma telaşında. Günlerdir Batman'daki bir çok yerel gazetenin de sorunu gündemde tutmasına rağmen sorun  halen çözüm bulmamış.

Aylardan beri yaşanan bu sıkıntıdan tüm kamuoyu haberdarken ve bir süre önce Batman Milletvekilleri Serkan Ramanlı ile Ferhat Nasıroğlu'nun da ziyaret ettiği doğalgaz firmasındaki bu sıkıntıya henüz çözüm bulunmuş değil.  Aylardan beri süre gelen bu uygulamadan dolayı artık vatandaşlar sabahın erken saatlerinde sıra fişi alabilmek için kuyruk oluşturmakta.  Vatandaşların ve kamuoyunun tüm şikayetleri sonuçsuz kalırken, durumun bundan sonra da değişmeyeceği gün ışığı gibi ortada.

Güzel bir hafta dileğiyle.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları