06 Mart 2024 - Çarşamba

VAR HERKESİN BİR HİKAYESİ

VAR HERKESİN BİR HİKAYESİ

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 5 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

8 Mart 2004 tarihinde yayın hayatına başlayan Batman Petrol Gazetesi 20'nci yayın yılını tamamlayarak 21'nci yayın yılına girmenin gururunu taşıyor. 20 yıldan bu yana ilkeli, özgür ve tarafsız gazetecilik anlayışıyla kamuoyu ile halka haber ulaştıran gazete kentin günlük gazetelerinden biri. Yazılı ve görsel yayınlarıyla sosyal medya mecralarında da yer alan gündemleriyle kentin sembolü olan kara altından aldığı 'PETROL' ismiyle ekonomiden, spora, tarımdan, hayvancılığa, sanayiden, eğitime turizmden yaşamın her alanındaki haber ve yorumlarıyla gündemi belirlerken adından övgüyle söz ettirmeyi de başardığının inancındayız.

20 Yıldan bu yana sahada olan ve Türkiye genelinde olduğu gibi yerel gazetelerin artık ayakta durabilmesinin imkansız hale geldiği bu günlerde bir çok gazetenin kapandığı ve bir çoğunun da kapanma yolunda olduğunu vurgulamak isterim. Meslek hayatımın 40'ncı ve Petrol Gazetesinin de 20 yıl öncesi 8 Mart gibi anlamlı bir günde yayına başlamamızın ilk günkü heyecanını bugün de yaşadığımızı ifade etmek isterim.

Meslek ve aile büyüğümüz Enver Arslan'ın önderliğinde bu gazetelerin yayında olduğunun da altını çizmek isterim. Yani bize bu mesleği sevdiren ve mesleğe atılmamızda en büyük etkenin onun olduğunu belirtmek istiyorum. Bugün bir kez daha ölmüşlerimize ve Enver ağabeyimize rahmet diliyorum. 80’li ve 90'lı yıllar elbette zorlu yıllardı. Her meslekte olduğu basın sektöründe de zorluk ve sıkıntılar vardı.

Uzun yıllar önce gazeteler hurufatla (tek tek) satırlar haline getirilir, satırlarda sayfa haline getirilirdi. O zamanlarda hiç bir gazetecinin eli ve yüzü mürekkebe bulanmadan gazeteyi çıkaramazdı. O zaman gazetecilik çok daha zor ve meşakkatliydi. Tipo tekniğinin ardından gelişen ofset basım sayesinde az da olsa gazeteciler günümüze kadar gelebildiler. Son yıllarda yaşanan küresel ekonomik kriz, ağır pandemi, ard arda gelen deprem felaketleri dünyada olduğu gibi ülkemizin de ekonomisini olumsuz yönde etkiledi.

Her meslekte yaşanan ekonomik sıkıntılar günden güne büyüyerek basın sektörünü de çıkmaz hale getirdi. Ama ne yazık çok yüksek gider ve maliyetler nedeniyle yerel basının çoğu kapanmayla yüz yüze gelmiş durumda. Biz Batman Petrol Gazetesi olarak yayına başladığımız günden beri her daima halkın yanında, halkın içinde olmaya çalıştık. Dini, dili, ırkı, siyasi görüşü ne olursa olsun tüm insanlara eşit bir şekilde yaklaşmaya özen gösterdik, bunun yanı sıra bütün vatandaşlarımızı can kulağıyla dinledik.

Haklıyı da, haksızı da sabırla dinleyerek her daima halkın ve haklının yanında durmayı bildik. Gazete olarak iş insanlarından kentin yöneticilerine kadar verdikleri mücadele ve hizmetlerinin değeri kadar sütunlarımızda yer verdik. Hiç bir zaman hak ettiği değerin fazlası ve daha azını vermedik. Kim olursa olsun bu şehre bir değer katmışsa hak ettiği övgüyle de anılmıştır. Kentin bir yayın organı olarak basın ahlak ve ilkelerini hiç bir zaman elden bırakmayarak, şehrimizin gelişim ve büyümesi konusunda üzerimize düşeni lakıyla yerine getirmeyi bir görev sayarak vatandaş ve yetkililer arasında köprü olmayı hiç bir zaman ihmal etmedik.

Kısacası her meslekte ve her alanda herkesin var bir hikayesi. Tıpkı yazımızın başında dile getirdiğimiz gibi. İyisiyle, kötüsüyle başladığınız ve devam ettiğiniz gibi. Mutlaka ama mutlaka bir gün hikayenizin de bir sonu da olacak. Önemli olan başlangıcın devamını iyi getirmek ve güzel bir şekilde sonlandırabilmektir hayat hikayenizi.

Güzel günler dileğiyle.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları