28 Nisan 2024 - Pazar

BATMAN TURİZMİ VE PETROLSPOR

BATMAN TURİZMİ VE PETROLSPOR

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Petrolün bulunmasıyla ünlenen ve günden güne gelişen Batman gelişimini yıllardır sürdürmeye devam ediyor. Bir zamanlar bölgenin en cazip illeri arasında yer alan petrol kenti Batman'ın nüfusu ise son zamanlarda 650 bine varmış durumda. Petrol sektörüyle var olan bu kentin coğrafyası tarımdan hayvancılığa, sanayiden, eğitime ve turizme ev sahipliği yapacak alanlara sahip. Geçtiğimiz hafta ''Turizmdeki Vaziyetimiz'' konulu yazımızla ilgili bir çok dostlarımız, iş insanları ve Batman sevdalılarından olumlu tepkiler almıştık. Çok sayıda turizmci, otel temsilcisi ve iş insanlarımızın da Batman turizminin gelişmesi ve daha iyi bir yere gelmesi konusunda önerilerini sunmuştu. Turizmin gelişmesi yazımıza daha da aydınlatıcı ve faydalı önerilerde bulunan kanaat önderi ve siyasetçilerimizden Metin Banlı'nın önerileri ise şöyle :

''İlçe festivalleri, yemek kültürü ve tarihi yerlere değinmişsiniz. Tanıtım ve festivaller kapsamında Hasankeyf hakkında daha detaylı bilgiler ve tarihi hakkında ayrıntılı detaylar ele alınmalı, Malabadi köprüsünün tarihi, mimarisi ve önemi hakkında detaylı bilgiler verilebilir, Raman dağı ile ilgili detaylar örneğin, (ilk petrol platformlarının kuruluşu ve bölgenin ekonomisine faydaları), Batman'ın dört bir tarafındaki manastırları ve ören yerleri, (Mor Kiryakus Manastırı, Kozluk Hazo Kalesi, Sason Eyngebir piknik alanı gibi önemli yerler).''

Kanaat önderi sayın Metin Banlı'nın önemli önerilerine katılmamak elde değil. Bizlerde basın olarak kentimizin turizm ve ören bölgelerini gazetemiz sayfalarına taşıyarak yer vermeye ve dillendirmeye devam edeceğiz. Çünkü Batman'ın hepimize, bizim de Batman'a ihtiyacımız var. Kentimizin her metrekaresine sahip çıkmalıyız.

PETROL YENİDEN ŞAMPİYON

1960 Yılında kurulan Petrolspor Batman, Bölge illeri ve Türkiye ligleri için adeta bir futbol okulu vazifesi görmüştür. Türkiye ligleri ve Milli takıma sürekli yıldız sporcular yetiştiren bu kulüp Türkiye liglerinin en centilmen takımlarının başında yer aldı. Batman ve bölge illerinin tanıtımına katkı sunan aynı zamanda Petrolspor ismi ile Batman'la özdeşleşen bu takımın geçmişi başarılarla dolu. Önceki yıl şampiyon olan ancak bazı nedenlerden dolayı 2. ligde tutunamayan Batman ekibi hafta sonunda çıktığı Turgutlu deplasmanından galip gelerek şampiyonluğu Batmanlılara yeniden hediye etti ve yüz binleri yeniden mutlu etti.

Ligin son maçında Ege bölgesindeki Turgutlu deplasmanında takımlarını yalnız bırakmayan vefakar taraftarların yanı sıra Kırklareli Vali Yardımcısı ve Batman sevdalısı Hasan Tanrıseven ve yine Batman sevdalıları Batman Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, Batman Milletvekilleri Ferhat Nasıroğu, Serkan Ramanlı, Batmanlı Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Batmanlı ünlü ressam Ahmet Güneştekin ve Türkiye'nin çeşitli illerinde yaşayan Batmanlı iş insanları ve Petrolspor sevdalıları takımlarının yanında oldu. Başarı hikayesinde bu Batman sevdalısı insanların rolü elbette büyüktü. Dileğimiz önceki yıl şampiyon olup ligde tutunamayan bu güzide kulübün bir kez daha bu olumsuzluğu yaşamaması ve ligde kalıcı olmasıdır. Çünkü Batman Petrolspor sadece TPAO'nun değil, tüm Batmanlılarındır. İstikrarlı bir Petrolspor’un Batman'a katkıları saymakla bitmezken esnaf ve iş insanlarının da bu takıma sahip çıkması son derece önemlidir.

Teşekkürler Batman, Teşekkürler PETROLSPOR.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları