10 Haziran 2018 - Pazar

MİLLET BAHÇELERİ

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Ak Parti iktidarının bana göre en önemli kararlarından biri olan eski statların millet bahçelerine dönüştürülmesidir. Nitekim Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatları çerçevesinde mülkiyetleri TOKİ’ye ait olan 7 eski stadın millet bahçesi olarak değerlendirileceği kararlaştırıldı. Batman, Malatya, Sivas, Trabzon, Akçaabat, Giresun, Hatay ve Samsun’da bulunan ve yerlerine yeniler yapılan statların millet bahçesi olarak değerlendirileceğine karar verildi. Bana göre Ak Partinin aldığı en önemli kara olarak eski statların millet bahçesine dönüştürülmesidir. İlimizde de bilindiği gibi 15 bin kişilik yeni stadımızın tamamlanmasının ardından 16 Mayıs Şehir stadının yerine aylardır ne yapılacağı merak konusuydu.

Çevreciler 16 Mayıs stadının bulunduğu yerde yeşil alan olmaması yüzünden buranın yeşil alan olarak değerlendirilmesi gerektiğine işaret eder ve bunda ısrar ederlerdi. Hal böyle olunca burada bulunan mahalle sakinleri de betonlaşma yerine semtlerinde hiçbir yeşil alanın olmaması nedeniyle buranın mutlaka bir park olarak değerlendirilmesini isteyip durdular. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘eski statlar millet bahçesi olarak değerlendirilecek’ talimatından sonra TOKİ ye bağlı olsa da 16 Mayıs Şehir stadının yeri artık kesinlikle millet bahçesine dönüşeceği için hem bu bölgede oturan vatandaşlara memnun etti, hem de olası eleştirileri sonlandırdı. 16 Mayıs stadının bulunduğu bölgede gerçekten sadece beton yığınları var, ve burada ikamet eden ailelerin oturup dinlenebilecekleri bir yeşil alanın olmaması millet bahçesine dönüşmesine en çok bu kesimin sevineceği şüphesizdir.

BAYRAM GELİYOR, SEÇİM NEYİME

24 Haziran erken genel seçimleri yaklaşırken vatandaşın seçimle değil, daha çok bayram alışverişiyle ilgilendiği gözlemleniyor. Adayların en çok mahallelere ve köylere rağbet etmesine rağmen halkın bu seçime fazla ilgi göstermemesinin nedenini artık biliyor. Millet siyasetten ve siyasetçiden artık gereken ilgi ve alakayı görmediğin için siyasetten ve siyasetçiden bir beklentisinin olmadığına inanmış görünüyor. Hele Ramazan bayramının yaklaşması nedeniyle de vatandaş seçimden çok bayram alışverişine endekslenmiş bulunuyor.

Seçimlerden artık gına getiren halkımız seçimin galibi kim olursa olsun yine kaderlerinin değişmeyeceğine inanıyor. Yıllardır ihmal edilen bir bölgenin insanları olarak iktidarların her zaman kaderine uğratıldıklarını biliyorlar ve yine de vatandaşlık görevlerini yapmadan da edemiyorlar.

Böylesi vefalı bölge insanına reva görülen haksızlıklarla kurunun yanında yaşı da yakmaları artık çekilmez bir konum arz etmektedir. Kim ne derse desin bölge insanı bu ülkenin en çok ihmal edilenidir. İşsizliğin had safhada olduğu bölgede hala iktidarların ahkam kesen söylemleri ise zaten çıldırmak üzere olan işsizleri büsbütün kahretmekten öteye gitmiyor. Vatandaşın bir elinde kazma, bir elinde kürek  yakında seçim varmış neyime diyor ve bayram alışverişini nasıl ucuza kapatırımın hesaplarının içine giriyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları