09 Nisan 2017 - Pazar

AKSOY’UN BASIN TOPLANTISI VE SÖYLEDİKLERİ

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 5 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, geçtiğimiz Perşembe günü ilimizdeki yerel basın ve ulusal medya mensuplarıyla TP Kristal Park’ta bir araya geldi.Verilen kahvaltıdan sonra söz alan Aksoy “15 Temmuz darbe girişiminden sonra ülkemizin nasıl bir hassas dönemden geçtiğine sanırım hepiniz tanıksınız. Bu süre içinde ne yazıktır ki, bir kamu görevlisi olarak bizlere verilen görevle bizlerde Belediye Başkanvekilliği’ne atanmış bulunmaktayız. Atandığımızdan bu yana bizleri başka yönlere çekmek isteyen ve bulanık sularda balık avlamaya çalışanlar olmuştur. Biz bu göreve geldiğimizden bu yana sadece halkımızın huzurlu bir kentte yaşaması için Belediye hizmetlerine ağırlık verdik. Çok kısa bir sürede yaptığımız hizmetler nedeniyle halkımızın takdirlerine mazhar olduk. Ben bir kamu görevlisiyim ve bana tevzi edilen bu görevi yapmak zorundayım ama verilen görevi de en iyi şekilde yapmayı da kendime ilke edinmişimdir. Ben burada kesinlikle siyasi bir çekişmenin parçası değilim. Ayrıca ben Belediye Başkanı da değilim. İlerleyen zaman süreci içinde seçimler olur yeni bir Başkan seçilir ve gelir bu makama oturur. Sonuçta bizlere bir görev verilmiş ve biz de bu görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Görev süremiz bitince de kamudaki görevime döneceğim. Hal böyle iken bu süre içinde olayları başka yöne çekmek, otobüslerimize başka amaçlar kullanılarak sözde bizler buna izin vermişiz ya da göz yummuşuz gibi bir algı yaratmak isteyenler olmuştur. Biz görevimizi sonuna kadar en iyi şekilde yapıp seçimlerle gelecek olan Başkana da görevimizi devreder gideriz. İki otobüsümüze stickerler yapıştıranlar eninde sonunda başlatılan araştırmalar sonucu yakayı ele vereceklerdir. Bunlar Belediye çalışanları ise en ağır şekilde cezalandırılacak. Yok eğer Belediye çalışanı değil de başkalarının taşeronluğunu yapanlar ise zaten Emniyet birimleri haklarında gereken yasal işlemleri yapacaklardır. Ben burada Belediye görevlilerine sesleniyorum. Belediye içinde görevleri dışında başka siyasi işlerle uğraşırlarsa bunun da bedelini ağır bir şekilde ödeyeceklerdir” diyerek Belediye çalışmalarını sekteye uğratmak isteyenlere asla müsaade etmeyeceklerini ifade etti.

Belediye Başkanvekili Aksoy’a neden bu şekilde tutkum ve davranış içine giriliyor anlamak mümkün değil. Sonuçta Aksoy, bir kamu görevlisidir ve kendisi de verilen bir görevi ifa etmeye çalışmaktadır.

Kendisiyle uğraşmanın ya da kendisini rencide atma gibi yapılmak istenen girişimlerin bir anlam taşımadığını özellikle ifade etmekte yarar görüyorum. Batman’a kim ya da kimler hizmeti layıkıyla verip halkımızın düzenli bir ilde yaşaması için çaba sarf ediyorsa yiğidi öldürün ama hakkını vermekten de kesinlikle kaçınmayınız demek istiyorum.

Batman yıllarca hizmeti kendisine ilke edinen yöneticilere hasret kalan bir ildir. Bizlere her kim olursa olsun ilimizin yaşanılabilir bir il olması adına hizmette kusur etmiyorsa ona da saygı göstermemiz gerektiğini özellikle vurgulamakta yarar görüyorum.

İDLİB KATLİAMI İNSANLIK SUÇUDUR

Ülkesini darmadağın eden milyonlarca insanın ölümüne neden olan, milyonlarca insanının başka ülkelere göç etmesine neden olan hırsın ve tutkunun esiri olan Beşer Esed’in Suriye’nin İdlib kentine kimyasal saldırısı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük bir nefretle karşılanmıştır.

Kendi koltuğunu koruma adına milyonlarca vatandaşını gözünü kırpmadan imha etmekten kaçınmayan bir zalime bu güne kadar tanınan toleransların da en büyük insanlık suçunu işlediklerine inanıyorum. İdlib’e yapılan kimyasal saldırıda yüzlerce çocuk hayatını yitirdi. Çocuklara bile acımayan böylesi bir zalimin hala Rusya ve Amerika tarafından korunup kollanmasını da nefretle kınıyorum. Tam bunları yazarken Amerika’nın füzelerle Suriye’nin kimyasal depolarına ve havaalanlarına saldırı yaptığının haberini aldım ama bunun da sadece bir gösteriden ibaret olduğunu düşünüyorum. Sözde kimyasal saldırıyı benimsemediklerinin bir kanıtı olarak böylesi bir saldırı düzenlenmesini de bir oyun olarak görüyorum. Çünkü kendi elleriyle büyüttükler bu zalimi nasıl oluyor da füzelerle vurmaya kalkışıyorlar anlamak mümkün değil.

Şimdi Rusya ile karşı karşıya gelmişlerdir ama bunun da danışıklı bir döğüş olduğuna inanıyorum. İdlib’e yapılan insanlık dışı kimyasal saldırıyı nefretle kınıyor, burada hayatlarını kaybeden masum insanlara Allah’tan rahmet diliyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları