15 Eylül 2019 - Pazar

İSABETLİ KARARLAR

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Batman'a atandığı günden beri yatırım, gelişim ve aksamaları yerinde tespit eden Batman Valisi Hulusi Şahin’in halkın mağduriyeti ve rahatsız olduğu konuların üstündeki kararlılığı taktire şayan. Yaz sezonunun başlamasıyla start alan düğünlerin ardındaki gürültü ve havai fişeklerinin sınırı aşan patlama seslerine sınırlama getirilmesinin ardından halkı sevindirdi.

Batman Valiliği’nin açıklamasında, “Yaz aylarındaki düğünlerin usulsüz, zamansız ve uygunsuz yerlerde kullanımı ile çevresel gürültü seviyesi sınır değerleri aşılmakta. Bu durumdan dolayı vatandaşlarımızda korku, heyecan ve panik yaşanmakta, halkın can ve mal güvenliği tehlikeye girmektedir. Bu durumun önüne geçilmesine ilişkin olarak, yasalarımızda başkalarının huzur ve güvenini bozacak gürültüye neden olan kişi ve işletmeler ile gerçek ve tüzel kişilere Türk Ceza Kanunu, Kabahatler Kanunu ve Çevre Kanununun bazı hükümleri ile gürültü kirliliğine karşı yaptırım öngörülmüştür” denildi.

Yıllardır Batman'daki düğünlerin ardındaki araç konvoylarının korna sesleri trafiği olumsuz etkilemesinin yanında gece yarısından sonra saat  24.00'teki havai fişek ve gürültüyle hasta ve yaşlıların yanı sıra küçük çocukları uykudan ürküterek uyandıran patlama seslerinden 500 bin nüfuslu kent yıllarca rahatsız. Sadece küçüklerin değil, büyüklerin bile artık bu patlama ve keyfi yere sevinç turlarına tahammülü kalmadı. Kendi mutlulukları ve sevinçleri için 500 bin nüfuslu kenti patlamalarla ürkütmeye kimsenin hakkı yok. Geç alınmış bir karar olsa bile kararın başlatılmasını sevindirici buluyorum. Alınan kararla yaptırımları da uygulanması ve hiçbir şekilde vazgeçilmemesinin gerektiğine inanıyorum.

TEDBİRLER SEVİNDİRİCİ

Yaz aylarında Batmanlıların kabusu haline gelen anız sezonundayız. Yıllarca Batman -Diyarbakır arasındaki tarım alanlarını ateşe verip hem can, hem kazalara neden olan bazı çiftçilere ‘dur’ demenin zamanı geldi sanırım. Hemen hemen her yıl yakılan anız nedeniyle onlarca trafik kazalarına neden olan Eylül ayı 'kabus' mevsimi olmaktan çıksın artık. Yılın en güzel ayı olan Eylül ayı Batman halkını evlerine kapatmamalı. Halka zehir solduran bu çiftçilerle etkin mücadeleye her kesimden destek gelmeli. Batman, Bismil ve Silvan ovasındaki bazı çiftçilerin masraftan kaçarak, özellikle mısır hasadından sonra tarladaki yüzlerce canlının yaşamına son verdikten sonra Batman merkezde yaşayan vatandaşlarında sağlığını bozmakta.

Geçtiğimiz hafta yine sayın Valimiz Hulusi Şahin aldığı kararla Bismil Kaymakamlığı’nı ziyaret edecekti. Ziyaretin amacı komşu ilçe Bismil çiftçilerinin anız konusunda uyarılmaları olacaktı. Batman Valisi Hulusi Şahin'in programının değişikliği nedeniyle Bismil ilçesinin ziyareti farklı bir zamana ertelendi. Bismil Kaymakamlığı’nın ziyaretinin ardından Batman merkeze büyük ölçüde zarar veren Silvanlı çiftçilerinde uyarılması konusunda Silvan ziyaretinin de programa alınmasının gerektiğine inanıyorum. Batman'da etkin bir mücadelenin de  başlatıldığına şahit oluyoruz. Her sezon yaşanan ve halkın sağlığıyla oynayanlarla etkin bir mücadelenin verilmesi, kanunlar ölçüsündeki caydırıcı cezaların da uygulanması şart.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları