06 Mayıs 2023 - Cumartesi

YÜZ YILIN SEÇİMİ!

YÜZ YILIN SEÇİMİ!

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimleri, Cumhuriyet tarihi boyunca yaşanmış olan en önemli ve en kritik seçimlerinden biri olacak. Geçmişte yapılan hiç bir seçimin bu kadar başa baş ve kıran kırana geçtiğini görmemiştik. Cumhur ve Millet İttifakının bileşenlerinin güç birliğiyle denk hale gelirken ne yazık ki liderleri ve partilileri de daha gergin hale getiriyor. Bundan dolayıdır ki, Cumhurbaşkanı bu güzelim seçimi gergin hale getirerek nahoş bir ortama sebep olmayalım diyerek gerilen ortamın rahatlamasına neden oldu.

Seçime 1 hafta kala her iki ittifakta da olmadık iddialar! Olmadık iftiralar ne yazık ki günlerdir havada uçuşmakta. Oysa ki bu tüm demokrasilerde yapılan demokratik bir seçimken ortam neden bu kadar gerginleştirilir. Yapılması gereken bir seçim neden ülkenin bekası haline getirilir bunu anlamış değilim.

Nihayetinde iki ittifaktan biri bu seçimi kazanacaktır, bu da elbette dünyanın sonu olmayacaktır. Tıpkı Büyükşehir Belediyelerini Millet İttifakı alırsa beka sorunumuz olur diyenlerin söylemleri nasıl boşa çıktıysa bu gün de her iki ittifakın söylediklerinin boşa çıkacağına inanıyorum. Çünkü bu ülkenin bir devlet politikası vardır. Kim gelirse gelsin biraz esnenebilinir veya gerinebilinir ama asla devletin gerçek politikasını değiştiremez. Çünkü değiştirilmesi halinde bir sistem sorunu olarak ortaya çıkar o zaman. Hal böyle iken bu kadar gerginlik, bu kadar asılsız ve bu kadar gereksiz iftira niye?

YERELDE DURUM

Şimdiye kadar yazdıklarımız ülkenin genel durumuydu ama bizler için en önemli olan yereldir. Yani bölgemiz ve yaşadığımız kent. Seçim gündeminin ardından Batman'daki siyasi partilerin aday adaylığı sürecinden sonra Ankara'da yapılan Milletvekili adaylarının tanıtımının hemen sonrası bölgelerine dönen bir çok aday sahaya inemk zorunda kaldı. Günlerdir sahada olan Milletvekili adayları şehir merkezinin yanı sıra ilçe, köy ve kırsalda değimi yerindeyse gece-gündüz çalışarak mesailerini geçirdi. Halen saha çalışmaları süren bir çok Milletvekili adayı ve parti temsilcileri aralıksız çalışmakta.

Geçmişte Milletvekili sayısı 4 olan Batman'da artık vekil sayımız da 5 oldu, yani Batman'ın artık Mecliste 5 vekili olacak. Hangi parti olursa olsun, ideolojileri ne olursa olsun tüm vekillerin ortak yanı Batman olmalı. Geçmişteki Milletvekillerinin Batman'a ciddi yatırımlar sunamadığının kanısındayım. Özellikle son dönemdeki tek vekilin Batman geneli için bir varlık gösteremediği, yapılan bazı yatırımlarında gerçekleştiğini görmezden gelemeyiz. Başta Kantar Köprüsü ve Gültepe ile Emekli TOKİ bölgesine yapılan bir çok eğitim yuvasının da dönemin Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in çabalarıyla hayata geçirildiğini belirtmek istiyorum.

Evet sadece 7 gün sonra sandığı gideceğimiz bu seçimde yurt genelinde tüm vatandaşların tek derdinin 'mutfak ve ekonomi' olduğu hepimizin malumu. Yaşadığımız kent Batman'da ise işsizliğin rekor sayıda olduğu ve istihdam alanlarının yok denecek kadar az oluşu. Seçim kampanyası döneminden bu yana sahada olan vekil adayları acaba seçmen ve vatandaşa ne gibi vaatler sundu ve karşısında ne gibi cevaplar aldı. Yıllardır hak ettiği yatırımları alamayan Batman artık yeni 5 vekiliyle Mecliste olacak. Yeni süreçle birlikte tüm vekil adaylarının çabası Batman'a fayda sağlamak ve istihdama katkı sunmak yönünde olmalı.

Güzel günler dileğiyle.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları