15 Ekim 2017 - Pazar

Çok gerideyiz…

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 5 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Batman’da yeni kurulacak hastanenin yer tespiti ve inşaatı tartışıla dursun Türkiye genelindeki şehir hastanelerinin açılışları tek tek yapılıp hizmete bırakılıyor. 2017 yılının başında Türkiye genelinde 2018 yılının sonuna kadar 22 yeni Şehir Hastanelerinin inşa edileceği açıklanmıştı. Kamu-Özel ortaklığıyla  hayata geçirilecek bu hastanelerin toplam yatak sayısı 43 bin olarak belirlenmişti. Bu hastanelerden bazıları hizmete açılırken, çoğununda hizmete açılması planlanıyor.

Hizmete açılan Mersin Şehir Hastanesi son teknoloji cihazlarla donatıldı. 5 yıldızlı  otel konforunda hazırlanan 1294 yatak kapasiteli Mersin Şehir Hastanesi’ne 5 bin kişi istihdam edilecek. 51 ameliyathanesi, 210 yatak yoğun bakım ünitesi, 230 poliklinik odası, 12 bin poliklinik hasta kapasitesi, 3 bin 858 araçlık otopark ve helikopter pisti bulunan hastane  aynı zamanda bölgenin de sağlık turizmine ev sahipliği yapıyor.

6 Şubat 2017’de hasta kabulüne başlayan Mersin Şehir Hastanesi’nin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılmıştı. Şehir hastaneleri ilk etapta 22 olarak öngörülürken daha sonradan sayısının arttırılmasına karar verildi. 2017 ve 2018 yılında önemli faaliyete başlaması beklenen toplam Şehir Hastanesi sayısı ise 34 olarak güncellendi. Son olarak Şehir Hastanesi müjdesi alan il Ordu oldu. Dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından yapılan açıklamada, Ankara Bilkent ve Etlik, Yozgat, Elazığ, Adana, Gaziantep, Konya, Manisa, İstanbul Başakşehir, Isparta, Kocaeli, İzmir Bayraklı, Bursa, Kayseri ve Mersin'de inşaatı süren 27 bin yatak kapasiteli 16 Şehir Hastanesinin, 2016-2017 yıllarında hizmete gireceği müjdelendi. Dönemin Çalışma ve Sosyal Bakanı yaptığı açıklamada, "2018 yılı sonuna kadar da Türkiye genelinde toplam 43 bin yatak kapasiteli 34 Şehir Hastanesi vatandaşların hizmetine sunulacak" ifadelerini kullandı. İsimleri de kapasiteleri hakkında açıklama yapılan hastanelerin önemli bir kısmı aşağıdaki gibi sıralanmaktadır.

Ordu Şehir Hastanesi gibi yeni açıklanan hastaneler konusunda detaylar beklenmektedir; -Kayseri Şehir Hastanesi : 1584 yatak kapasiteli -Ankara Etlik Şehir Hastanesi: 3566 yatak kapasiteli -Ankara Bilkent Şehir Hastanesi: 3660 yatak kapasiteli -Elazığ Şehir Hastanesi: 1040 yatak kapasiteli -Manisa Şehir Hastanesi: 560 yatak kapasiteli -Yozgat Şehir Hastanesi: 840 yatak kapasiteli -Konya Şehir Hastanesi: 1250 yatak kapasiteli -Mersin Şehir Hastanesi: 2680 yatak kapasiteli -İstanbul İkitelli Şehir Hastanesi -Adana Şehir Hastanesi: 1540 yatak kapasiteli -Bursa Şehir Hastanesi: 1870 yatak kapasiteli -Gaziantep Şehir Hastanesi: 2 bin yatak kapasiteli -İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi: 730 yatak kapasiteli -Isparta Şehir Hastanesi: 1130 yatak kapasiteli -Kocaeli Şehir Hastanesi: 1000 yatak kapasiteli -Eskişehir Şehir Hastanesi -İstanbul Üsküdar Şehir Hastanesi: 415 yatak kapasiteli -İstanbul Bakırköy Şehir Hastanesi: 1040 yatak kapasiteli -Samsun Şehir Hastanesi: 900 yatak kapasiteli -İzmir Güney Tepecik Şehir Hastanesi: 1200 yatak kapasiteli -Şanlıurfa Şehir Hastanesi: 1700 yatak kapasiteli -Tekirdağ Şehir Hastanesi: 480 yatak kapasiteli -Denizli Şehir Hastanesi: 1000 yatak kapasiteli -Ankara Sincan Şehir Hastanesi: 480 yatak kapasiteli -Trabzon Fatih Şehir Hastanesi: 550 yatak kapasiteli -Kahramanmaraş Şehir Hastanesi: 500 yatak kapasiteli -Diyarbakır Yenişehir Şehir Hastanesi: 600 yatak kapasiteli -Diyarbakır Karapınar Şehir Hastanesi: 750 yatak kapasiteli -İstanbul Sancaktepe Şehir Hastanesi: 3700 yatak kapasiteli -Bolu Şehir Hastanesi: 400 yatak kapasiteli -İstanbul Fatih Sultan Mehmet Şehir Hastanesi: 400 yatak kapasiteli.

Batman’da ise yapımı için karar alınan ama aylardır yer ve yapımına geçilemeyen Güney Raman Çevre yolundaki 80 dönümlük arazi üzerindeki 200 yataklı yeni hastanenin gecikme nedeni bir türlü anlaşılamadı. Bölgede sağlık alanında  güzel hizmetler sunan Batman bir türlü istenilen yatırımlara kavuşamıyor. Çevre il ve ilçelerin yükünü sırtlayan Batman Bölge Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastaneleri artık ihtiyaca cevap veremiyor. Kısacası Batman olarak yatırımlarda çok ama çok gerideyiz…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları