22 Haziran 2017 - Perşembe

NİCE MUTLU BAYRAMLARA

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Bir mübarek ramazan ayını daha geride bırakıp ramazan bayramına ulaşmış olmanın büyük mutluluğu içindeyiz. Böylesi mübarek günlerde küskünlükler, dargınlıklar bir kenara itilip kardeşliğin, birlik ve beraberliğin en güzel manzaraları sergilenir. Ulvi bir dinimiz ve her zaman gurur duymamız gereken bir inanca sahip olan İslam kesiminin bir parçası olmaktan her zaman gurur duyan bizler İslam dinimizin gereği olan kardeşlik bağlarımızın daha bir güçlenmesi adına üzerimize düşeni yapmamız gerektiğini özellikle vurgulamakta yarar görüyorum.

Mübarek ramazan bayramı tüm İslam alemi başta olmak üzere ülkemiz insanlarına, ilimiz ve bölgemize huzur ve barışın tesis edilmesine vesile olması dileklerimizi iletiyoruz. Dini bayramlar her ne sebeple olursa olsun birbirleriyle barışık olmayan insanların barışık olmasına vesile olan mukaddes günlerdir. Bu yüzüne tüm kırgınlıkların ve dargınlıkların bu mübarek bayramda unutulmasına vesile olacaklara Allah razı olsun demek geliyor içimizde İlimizde Pazar günü kutlanacak olan mübarek ramazan bayramı nedeniyle düzenlenecek olan bayramlaşmalarda bu tür kırgınlıkların ve dargınlıkların sona erdirilmesi hepimizin ortak dilek ve temennisidir. Bu duygu ve düşüncelerle başta tüm batman halkının ve sevgili okuyucularımızın mübarek ramazan bayramını kutluyor, bayramın ülkemize, bölgemize ve ilimize hayırlara vesile olmasını diliyor ülkemizin bir an evvel huzur ve güven ortamına kavuşması , kavuşturulması dileklerimi iletmek istiyorum.

YARDIMIN GİZLİ YAPILANI MAKBULDÜR

Bir ramazan ayını daha eda etmiş olmanın ve inancımızı yerine getirmiş olmanın büyük mutluluğu içinde ramazan bayramına ulaştığımız bu ünlerde özellikle ramazan ayı boyunca dikkatimi çeken ve her zaman yapılan yardımların en makbulünün gizli yapılanı olur tezini savunan biri olarak ramazan ayında yapılan yardımları reklam aracı olarak kullananların olduğunu örünce sanırım bunun inancımıza yakışır bir durum olmadığını ifade etmek istiyorum.

Ben özellikle bu mübarek ramazan ayında 500-1000- 2000- 3000 paket yardım paketi yardımı yaptıklarını söyleyip yerel basının manşetlerine çarşaf çarşaf reklam verenlere inanmıyorum. Gerçek fakire ve gerçek muhtaçlarda ulaşılmış mı ulaşılmamış mı? Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma vakfımız Allah razı olsun zaten kendi fakirimizi çoktan unutmuş varsa yoksa Suriyeli mültecilere önem arz ediyor bu vakfımız için. Geçmişte ilimiz fakirlerinin imdadına yetişen sosyal yardımlaşma ve dayanışma artık bayramda bile fakirimizi düşünemez olmuştur.

Yazık hem de çok yazık. Ben mübarek ramazan ayında muhtaç ailelere ellerini uzatıp yardımda bulunanlara elbette ki teşekkür ediyorum ama bu tür yardımların reklam aracı olarak kullanılmaması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Bu vesileyle tüm İslam aleminin ve Batmanlı hemşerilerimizin mübarek ramazan bayramlarını kutluyor, sağlık. Sıhhat ve esenlik içinde olmaları dileklerimi iletiyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları