02 Nisan 2023 - Pazar

PİYASALAR VE PETROLSPOR GERÇEĞİ

PİYASALAR VE PETROLSPOR GERÇEĞİ

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Aylardır süregelen zamlar devam ederken, Ramazan ayının başlamasıyla fiyatlar daha da katlandı. Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da emlaktan gıdaya fiyatlar aldı başını gidiyor. Asgari ücretli, emekli ve çalışan aldıklarıyla zar zor geçinmeye çalışırken bir de çalışmayanı düşünün. Son yıllarda enflasyonun artması 7'den 70'e her şeye zam olarak yansıdı.

Emlak başta olmak üzere gıda ve dayanıklı tüketim mallarındaki artışlar her kesimdeki vatandaşları olumsuz yönde etkiledi. Geçtiğimiz yıl kentin gelişen semtlerinde daire fiyatları 250 ila 350 bin lira arasında satışa sunulurken, bir anda katlanan maliyetler sonrası aynı evlerin 2 ila 3 milyon lira arasında tırmandığına hepimiz şahitlik etmekteyiz. Daire fiyatları bu rakamlarda seyrederken kiralık daire fiyatları da katlanarak bir çok semtte uygun bir daire fiyatı 4 ila 9 bin lira arasında kiraya sunulduğuna da şahitlik ediyoruz. Kentin en ücra noktasındaki Emekli TOKİ'lerde dahi kiraların 2 bin liradan 4 bin liraya yükselmesine ne dersiniz?

650 Bin nüfuslu Batman'da nerdeyse kiralık ev bulunmaz hale gelirken en yakın ilçemiz ve Batman'a 15 kilometre uzaklıktaki Beşiri ilçesinde dahi kiralar 600-700 liradan 2 bin 500 liraya yükselmiş durumda. Evet, emlaktan tutun gıdaya, sebze-meyveye kadar her şey almış başını gidiyor, piyasalar denetimsiz fiyatlar etiketsiz. Nasılsa soran sorgulayan yok!

Bu kadar pahalılığın ve denetimin olmadığı bir yerde çarşı-pazarda esnaf istediğine istediği fiyatı vermekte. İşsizliğin tavan yaptığı Batman'da milletin vekilleri ne yaptı? Bölgemizdeki bir çok il bir çok alanda gerimizde olmalarına rağmen bize katlayarak geçmelerine mi yanarsınız, yoksa hala yerimizde saymamıza mı yanarsınız? Yerine geldiğinde mangalda kül bırakmayan vekillerin icraatları da ortada. 650 binlik bir il olarak Türkiye'nin işsizlikteki rekoru bunun en büyük belgesi değil midir?

PETROLSPOR GERÇEĞİ

Geçtiğimiz hafta bu konuyu yine sütunlarımızda ele almıştık. Mazisi başarılarla dolu kentin en büyük markalarından olan Batman Petrolspor'un son dönemlerde yaşadığı sorunlar şehrin gündemine daha sık gelmeye başladı. Türkiye futbol liglerine yetiştirdiği onlarca futbolcunun yanında, Türkiye Milli Takımına kazandırdığı yıldız futbolcularla katkı sunan Batman Petrolspor ne yazık ki son haftalarda oynadığı grubun düşme potasına girmiş durumda. Kendi evinde bile haksızlıklara uğrayan bu takım hepimizin bildiği gibi 16 yıl aradan sonra bin bir zorlukla 2. lige çıkmıştı.

Geçen yılki başarıda herkesin kendisine pay çıkardığı ve şeref tribünlerinde boy gösteren zatlara böyle bir günde nerede olduklarının sorulması gerekmez mi? Ligin bitimine haftalar kala takımın düştüğü durum her Batmanlıyı üzdüğü gibi beni de derinden üzmekte. Futbolla çok aram yoksa bile kendimi takıma karşı sorumlu hissettiğimi belirtmek istiyorum. Bin bir emekle lige çıkan bu takıma her Batmanlının sahip çıkmasının gerektiğinin inancındayım. Daha iş işten geçmeden başta yetkililerimiz olmak üzere kentin bir çok STK'sı Petrolspor'un bu çığlığına kulak vermeli.

Sağlıcakla kalın…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları