10 Eylül 2023 - Pazar

DÜŞEN TAKIMA KONSER!

DÜŞEN TAKIMA KONSER!

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 5 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Yeni sezon hazırlığında olan Batman Petrolspor geçtiğimiz hafta içerisinde verdiği konserle lige hazır olduğunu duyurdu. Son hazırlıklarla birlikte lige başlangıcını konserle süslemek isteyen Petrolspor, Batman Belediyesi ve Batman Valiliğinin destekleriyle ünü sınırları aşan ''star sanatçımız'' Cengiz İmren'i Batman'a davet ederek geceyi taçlandırmak istedi. Bu daveti kırmayan ve memleketi Batman'ı onurlandıran İmren, üzerine düşeni yaptı. Buraya kadar yapılanlar elbette alkışlanır amma anlamadığım konu ise düşen bir takıma nasıl konser verilir, bunu bir türlü anlamış değilim. Bildiğim kadarıyla ülkemiz ve dünyada zaferler sonrası kutlama ve konserler verilir ama ne diyelim burası Batman. Bir çok tuhaf şeylere şahitlik ettiğimiz şeylere birinin daha eklendiğine tanıklık ettik.

Konsere ilginin olmadığı ve ayrıntılarına girmenin de bir manasına girmek istemediğimi belirtmek isterim. Türkiye spor liglerinde ve kamuoyunda 50 yıldan beri var olduğu, TPAO gibi dev bir kuruluşun 'tek' takımı olan Batman Petrolspor yıllardır başarıyı elde edemiyor. Oysa Petrolspor'da olan imkanlar Türkiye futbol liglerinin Süper ve 1'nci lig takımlarının bir çoğunda bile bulunmazken. Batman'daki kısır çekişmeler sonucu bu takım hiç bir zaman istenilen yere gelemedi-gelemiyor. Eğer günün yönetimleri menfaatler ve kişisel amaçları için iş başına geçmişlerse o takımda başarı beklemek hayal olur. Bu sadece Batman Petrolspor için geçerli bir durum değil, ister küçük bir işletme olun, ister bir fabrika olun, ister bir futbol kulübü olsun. Balık baştan kokar misali yönetime gelen herkes takımı kendi şahsi kulübü sanarak dilediği transferi yapan ve dilediğini de gönderirse başarıya ulaşması elbette imkansız olur. Futbol kulüpleri de birer şirket ve hatta küçücük devletler gibiler. İyi yöneticiler kulüplerini uçururlar ama çıkar ve menfaat için takımı basamak amaçlı kullanırlarsa o kulübü de, o kenti de öldürürler. Bir önceki yıl bin bir emek sonrası Türkiye 2.ligine terfi eden Batman Petrolspor liyakatsiz ve başarısız bazı yöneticiler yüzünden ligde barınamayarak gün be gün düşme potasına yaklaştı. Bu sezon yönetime gelen bazı isimler geçen yıllarda da bu kulüpte görev alan kişilerdi. Madem bu kadar sporsever ve memleket sevdalılarıydı geçen yıl yaşananlara neden dut yemiş bülbül gibi sessiz kaldılar.

Bu yıl zafer sloganlarıyla yola çıkan yönetim, şampiyonluk vaatleri ve konserle yola çıkarken geçen yıl can çekişen ve her hafta sonu aldığı yenilgilerle seyirci kalmadı mı? Bugün harcadıkları enerjiyi, o gün düşen bir takıma harcansaydı daha mantıklı sayılmaz mıydı? Demek ki hesaplar başkaymış. Nasılsa Petrolspor bu yıl daha güvenli bir limanda ve TPAO'nun himayesinde. Şunu da göz ardı etmemek gerekir ki Petrolspor'la ilgili alkışlanacak en olumlu karar bu takımın yuvasına yani TPAO'ya devredilmesidir.

Petrolspor'un TPAO'ya dönmesini olumlu buluyor ve bu takım birlik ve beraberliği yakalamadan asla başarıyı elde edemeyecek. Çünkü başarı birlik, beraberlik ve iyi yönetimlerin sayesinde sağlanır. Evet, takımın bu yıl TPAO'ya devredilmesiyle bir çok takımın kamp yapamayacağı 3 yerde kamp yaptı. Yapılan paylaşım ve mesajlarla kamuoyuna en iyi imkanlara sahip olduğunu bir kez daha kanıtladı. Bölge takımları ve ligdeki birçok takımı adeta kıskandıran Petrolspor takımı ve yöneticiler 650 bin nüfuslu Batman ve sigortaları olan devasa kuruluş TPAO'yu hayal kırıklığına uğratmadan ligde en iyi mücadeleyi vermeli. Bunu herkes bilmeli ki, takımın başarısı reklam ve gösterişten ibaret değildir. Emeklerin boşa gitmemesi dileğiyle...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları