30 Ocak 2020 - Perşembe

Bu kesintilerin izahı var mı?

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Son dönemlerde zamansız ve habersiz  uzun süreli  kesilen elektrikler vatandaş ve esnafı bezdirmeye devam ediyor.

ELEKTRİK SOSYAL YAŞAMIN OLMAZSA OLMAZIDIR

Hiçbir kurumu haksız yere eleştirmediğimiz herkesçe bilinmelidir. Yazdığımız bu yazılar elbette vatandaş ve esnafın bize ilettiği çığlıktır. Biz de basın olarak bu çığlığı yetkililere iletmek mecburiyetindeyiz. Kötü hava şartlarından dolayı kesilen elektrikler herkes tarafından hoş karşılanır. Her ne kadar kış mevsiminde isek bile yöremizde ve kent merkezinde  havalar güllü- gülistanlık. Yaz günlerini yaşadığımız bu günlerde elektrik kesintilerinin bir izahı var mı? Var ise bizimle lütfen paylaşın. Cumartesi günü öğlen saatlerinde yaşanan kesinti yine uzun sürdü. Uzun süreden beri yazdığımız gibi arıza ve kesintiler sırasında kurum tarafından esnaf ve halka duyuru yapılarak bilgilendirme yapılabilinir.

Her nedense Batman'daki Dicle Elektrik böyle bir zahmete girmeyip duyuru ve açıklama zahmetinde bulunmuyor. Bir örnek vermek istersek Batman Belediyesi yaşanacak kesintiler için önceden vatandaşı bilgilendirmekte. Elektrik sosyal yaşamın olmazsa olmazıdır. Kombiler, asansörler, fabrikalar, işyerleri, büyük ve küçük ölçekli imalatçılar ve mağazalar tüm bina ile meskenler elektriğe ihtiyaç duyarlar. Elektrik yoksa hiçbir ortamda harekette  olmaz. Yukarıda yazdıklarımız işlemez ve iş görmez hale gelir, bu da vatandaş ve esnafın mağduriyetine neden olacaktır.

Çoğu esnaf arkadaşımız bizlere gelip neden bu kesintileri sık sık dile getirmiyorsunuz diye sitem etmekteler. Esnaflar;  ''İş yapma umudumuz hafta sonlarıdır. Sabah işyerimizi açmaya geldiğimizde kesintiden ötürü kepenklerimizi açamıyoruz. Elektrik varsa bile bakıyorsunuz aniden kesildi ve saatler sonra gelebiliyor. İşyerlerimizdeki jeneratörlerle ancak aydınlatmamızı sağlayabiliyoruz bu da bizlere yük oluyor. Jeneratör giderleri de eklenince altından kalkınamayacak hale geliyoruz '' şeklinde sitemde bulunmaktalar.  Bizler bu yazıları  yazarken kimseyi hedef almıyoruz. Amacımız esnaf ve vatandaşın dili olmaktır. Dileriz ki kurumun başındaki yöneticiler insanların mağdur olmaması için daha hassas davranıp kesintileri  en aza indirmek için çaba gösterirler.

YARDIMA MUHTAÇLAR

Geçtiğimiz hafta içerisinde Yağmur ailesinin evinin yandığının haberini yayınlamıştık. Batman Göktaksi civarında  25 yıldan bu yana yaşam mücadelesi veren 4 çocuklu ailenin iki gözlü derme çatma evi de çıkan yangın sonucu kül olmuştu. Yangın bir anda tüm evi sararak adeta küle döndürmüştü.

Evdeki tek eşyaları olan birkaç yatak parçası, bir buzdolabı ve bir televizyonunda sadece iskeleti kalmıştı. Çaresiz bir şekilde ortada kalan M. Şah ve Emine Yağmur; ''Tamamen ortada kaldık, yiyecek ekmeğimiz ve bir tek eşyamız da kalmadı. 4 çocuğumuzla yapayalnız kaldık. Tek dileğimiz insanların bizlere yardımcı olmasıdır'' mesajları vardı.  Biz de bunu sizlere duyurma gereği duyduk.

Esen kalın.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları