23 Ağustos 2020 - Pazar

DEĞERLERİMİZİ KAYBEDİYORUZ

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Yaklaşık 9 aydır Covid-19 nedeniyle dünyanın hemen hemen her yerinde birçok alanda yapısal değişimler yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor.

Coğrafyamız gelenek ve görenekleriyle yüzyıllardır adından söz ettirmiştir. Covid-19’la birlikte özellikle iki bayramı gelenek ve göreneklerimizden bir hayli uzak geçirdik. Zaman su misali akıp giderken bazı şeylerin değişimine şahitlik etmek de pek garip. Gelenek ve göreneklerimizin bu yapıya bürüneceğini hiç kimse tahmin edemezdi herhalde. Örneğin, taziye ve düğün gibi duygularımızı doruklarda yaşadığımız bu müstesna günlerde bile bir araya gelemez olduk. O güzel günleri yad etmeye başladık. Birlik ve beraberlikle haşrolmuş topraklarımızda böylesine samimiyetten uzak günleri yaşamamız bu coğrafyanın insanlarına göre değil. Bugünleri bir an önce geride bırakmamız için üzerimize büyük sorumluluklar düşüyor.

Son günlerde, bölgemizde ve bilhassa kentimizde umursamazlık ve sorumsuzluklar sonucu kentin her alanında vakalar artarken, şehir merkezinde ve ilçelerde hastaneler dolup taşmakta. Covid-19 tüm hızıyla şehrin dört bir tarafına yayılırken, en yakınlarımızı ve sevdiklerimizi tek tek kaybediyoruz. Bu ağır acıları yaşamamıza rağmen pandemiden hala ders çıkarmıyoruz. Günbegün değerlerimizi kaybediyoruz. Dönüp arkamıza baktığımızda bize geçmişi, tarihimizi anlatacak insanlarımız hemen hemen kalmadı. Son günlerde, tanıdık onlarca simanın ardından Meydan mahallesi çınarlarından iş insanı ve yıllar önceki siyasi partilerden Milli Görüş, Selamet ve Refah Partisi saflarında siyasi mücadele veren dünya görüşü ve beyefendiliğiyle herkesin gönlünde taht kuran H. Latif Gün'ü de kaybettik...

Coğrafyamızın en samimi geleneklerinden olan taziyelerde, cenaze sahiplerine güç veren ve teselli eden ortamlar da ne yazık ki sona erdi bu dönemde. Böylesine maneviyatı büyük bir ortamda okunan binlerce fatiha, yasin ve dualarda buluşamamanın üzüntüsünü de yaşıyor insan.

Bugünler geride kalacak ama nasıl ve kimlerle?

Dünümüzü güzelleştiren onca yaşayan tarihimiz için her yaş grubuna büyük sorumluluk düşüyor. Dileğim, bu pandemiden insanlık olarak bir an önce kurtulmamızdır.

KARDEŞ GİBİYDİLER

Gün ailesinin büyüklerinden H. Latif Gün, kentin ilk iş insanlarından biriydi; mobilya mağazası, halı bayiliği ve terzilik sektörünün ilklerindendi. Hoş görüsü ve beyefendiliğiyle örnek bir insan olan Hacı Latif Gün, uzun bir süreden beri rahatsızlığı sebebiyle tedavi görmekteydi. Meydan mahallesi çınarlarından H. Abdullah Aksoy, H. Şükrü Demir, Halil Demir ve onlarca kişinin ardından yaklaşık son 10 gündür tedavi gördüğü hastanede hakkın rahmetine kavuştu H. Latif Gün.

Meydan mahallesinin sembollerinden olan Hacı Latif Gün ve Tapu emeklisi Baki Özkan amca ile özel bir gönül bağları vardı. Gün ve Özkan, komşuluktan ziyade adeta abi kardeş gibiydiler. Ömürlerinin son demlerinde bile zaman zaman kol kola girip hasret giderirdiler. Onların arkadaşlığı herkese örnek olacak türdendi.

Ne mutlu bu insanlara.

Ne mutlu onlara ki insanlar arkalarından güzellikleriyle yad ediyor.

H. Latif Gün hakkın rahmetine kavuştu. Mekânın cennettir inşallah güzel insan.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları