15 Şubat 2020 - Cumartesi

NİHAYET

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

6 Yıldan beri yapılması düşünülen yeni hastane yapımı nihayet  2020 yılı programına alındı. Güney Çevre Yolu Yeni Stad bitişiğindeki 100 dönüm arazi üzerindeki alan bir süre önce yeni hastane için tahsis edilmişti. Tam 6 yıldır yapıldı yapılacak haberleri ile gündemdeki yeni hastane inşaatının kararı kentte sevinçle karşılanmasına rağmen geç bir karar olduğunun da altı çizildi. Yıllar önce artan nüfus karşısında ihtiyaçlara cevap veremeyen  mevcut hastanelere rağmen yeni bir hastaneye gereksinim duyulmuştu. Yapımı kararlaştırılmak üzereyken ve yatırımların altın yıllarını yaşadığı dönemde kentin ileri gelenleri tarafından yer değişiklik önerileri  yatırımı geciktiren en önemli faktörlerden sadece biri oldu.  Tüm yurt genelindeki Şehir Hastaneleri beldelerini sağlık turizmi haline getirirken Batman Hastanesi 2020 yılı programına alındı. 600 bin nüfusu aşan petrol kenti çevre il ve ilçelere de sağlık hizmeti sunmakta. 1950'li yıllarda SSK Hastanesi olarak bilinen (Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi) 60 yıldır ayakta.  Özel Hastane ve Devlet Hastaneleri izdihamdan nefes alamaz durumda.

Özellikle Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine adım atmak bile imkansız. Dönem dönem koridor, lavabo ve girişleri bile  poliklinik haline getiren idareciler çaresizlikten böyle çözüm yolları bulmuş.  Batman Bölge Devlet Hastanesi ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi sağlık ekibi ve doktorlarının özverili çalışmaları da  göz ardı edilemezken bir çok doktorun da izdiham ve yoğunluktan Batman'dan ayrıldıkları gerçeklerini de unutmamak gerek. Mevcut sağlık kurumlarının ihtiyaca cevap veremediği kentin en büyük sorunlarından biriydi.  Oysa nüfusları Batman'ın yarısı bile olamayan bir çok yer Şehir Hastaneleri yatırımlarından nasiplerini alarak sağlık ve istihdamlardan da faydalanmışlardı. 2020 yılı yatırım programına alınan yeni hastane kararı yine de Batmanlıları sevindirmiştir. Dileğimiz yeni hastanenin yer tespiti gibi gerekçeler yaşanmadan ihalesi yapılıp inşaatına başlanması olacaktır. Dileriz ki hastane yapımı planlanan tarihlerde bitirilip Batman ve bölgedeki vatandaşların hizmetine sunulsun. Yeni hastanenin yapımı için çaba veren yönetici, idareci, bürokrat  ve  gündeme getirenlere  teşekkürlerimizi sunarız.

HİZMET YOK

Batman'da onlarca banka şubesi faaliyet göstermekteyken vatandaşlara istenilen hizmeti sunamıyor.  600 bin nüfuslu kentin bir çok noktasında yeterli derecede ATM'ler bulunamazken mevcutların çoğu da zaman zaman arızalı konumda.

Hafta sonu Cumartesi ve Pazar günü çarşı merkezleri ve alışveriş merkezlerine alışveriş için çıkan vatandaşların yanı sıra çeşitli işlemler için ATM'lere giden vatandaşlar eksi derecelerde dakikalarca beklemek zorunda  kaldı. Kentin bir çok noktasındaki ATM'lerde para çekmek isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Eksi 5 ve 6 derecede bekleyen vatandaşlar bunu hak etmiyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları