14 Mart 2020 - Cumartesi

SAĞLIKTAKİ SIKINTILAR

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Zaman zaman yereldeki sorunları gazete manşetlerimizin sütunlarına taşımak zorunda olduğumuza inanarak vatandaş ve yetkililere mesaj vermekteyiz.

1951 Yıllarında ilçe statüsüne kavuşan Batman bu  süreçte çok hızlı gelişim kat etti. Petrol sektörünün lokomotifi olan petrol şehrinde inanılmaz hareketlikler yaşandı. Bir çok ürün ve pazarlamada bölgenin pilot şehri Batman tüm bölgeye ticaretiyle ün yapan ender illerden biriydi. Genç bir nüfusa da sahip olan Batman'da  bazı  alanlarda zaman zaman sıkıntılar yaşandı.

Türkiye'nin dört bir yanına ulaşımı en rahat illerden biri olan Batman'ın sağlık gibi alanlarda hala sıkıntıları devam etmektedir. En önemli sorunların başında şüphesiz sağlık sektörü gelmekte. Yıllar önce SSK adı altıdna hizmet veren Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde yıllardır kronikleşen yoğunluk devam etmekte… Bir yatakta iki veya üç çocuğun tedavi gördüğü hastanede koridorlarda nefes almak bile imkansız halde. Geçtiğimiz yıllarda yapımı zaman zaman duraklayan Batman Bölge Hastanesinin bitişiğindeki  Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin yapımında son aşamaya gelinmesi sevindirici. Aylar önce bitmesi planlanan hastanenin bitimiyle hastalar nefes alacak.

                                                                       YENİ HASTANE YAPIMI HIZLANDIRILMALI

Güney Çevre yolunda yapımı düşünülen 500 yataklı hastane yıllarca süren yer belirlemesinin ardından nihayet 2020 yatırım yılı programına alındı. Kararın açıklanmasının ardından kentte sevinç yaratan yeni hastane haberleri  vatandaşları memnun ederken,  ihale ve yapımı için isteklerde devam etmekte doğal olarak.

90'lı yıllarda Batman'ın nüfusu 100 binlerde iken bu gün nüfus 600 binlerde… Bir kaç sene önce yaptırılan Batman Bölge Devlet Hastanesi uzun yıllara cevap veremez hale geldi. Yeni yapılacak hastanenin de ileriye dönük yapılması, bir an önce ihale edilerek yapımına da başlanması gerekmektedir.  Batman'daki mevcut hastanelerin sadece merkezdeki vatandaşlara değil çevre il, ilçe ve bölgedeki birçok ile hizmet verdiği gözler önünde.

Batman Ağız Diş Sağlığı, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile Batman Bölge Devlet Hastanesi koridorları bile insanlarla dolup taşarken hekimlerin özverili çalışmaları bile yeterli gelmemekte. Hatta Batman Bölge Devlet Hastanesinde yaşanan izdihamlar sonucu bazı hekimlerin görevlerinden istifa ettikleri gerçeği de ortada.

Yeni hastane yapımı için emek verenlerin çalışmalarını taktir ediyoruz. Yer tespit çalışmalarında yaşanan 6 yıllık zaman aşımının ihale ve yapımında da yaşanmaması için girişimlerin kesilmemesi tek dileğimiz…

İyi haberlerde buluşmak dileğiyle…

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları