08 Ekim 2022 - Cumartesi

TRABZON'A TURİST YAĞARKEN!

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Petrolün bulunmasıyla ünlenen Batman 12 bin yıl geçmişi olan ve onlarca medeniyete beşiklik yapan Hasankeyf'e rağmen tarih ve kültürüyle bir türlü kendini tanıtamayan bir il ne yazık ki. Hasankeyf'e nazaran 1000 yıl bile geçmişi olmayan onlarca vilayet ve beldeye yerli ve yabancı turist yağarken ne yazık ki Batman bundan nasibini alamamakta. Düşünün yanı başımızda Midyat'ın iki kattan oluşan 'Asmalı Konağı' bile binlerce yerli turist ağırlamakta. Son yıllarda özellikle komşu illerimiz Diyarbakır ve Mardin ard arda yaptıkları gastronomi ve çeşitli festivallerle ülke gündeminde olmayı başarabilen iller arasında.

Geçtiğimiz hafta tv. kanallarının çoğunda Trabzon iline gelen turist sayısı gündemdeydi. Trabzon'a hava yoluyla gelen turist sayısı 600 bine ulaşırken, özellikle Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden gelen turistlerle adeta dolup taştı. 2022 yılının başından bu yana 600 bin turistin ziyaret ettiği Trabzon'da başta otel ve pansiyonlar olmak üzere 7'den 70'e tüm esnaflar hareket halinde. 7/24 çalışan esnaf çalışacak eleman bile bulamazken yaşanan hareketlikten son derece memnun.

Kent ekonomisine büyük katkı sağlayan turist akınının yıl sonuna kadar 700 bini hedefleyen Trabzon'da bu yıl turizm sektöründe bereketli bir yıl yaşandığı gözlendi. Özellikle Temmuz ayından itibaren Ortadoğu ülkelerinde yaşayan insanların Trabzon'a akın etmesi turizm sektöründe herkesi mutlu ederken, şehrin ekonomisine de ciddi bir ekonomik kazanç sağladı. Turizm, gastronomi ve kentin tanıtımı için yapılan bir çok festivali yıllardan beri getiren onlarca vilayet ve belde bu konuda profesyonellikleriyle vilayetlerini ve beldelerine büyük katkı sağlamakta.

Antalya'dan Diyarbakır'a, Mardin'den  Edirne'ye kadar çeşitli etkinlikler düzenleyen illerin otellerinde bile yer bulunamazken 12 bin yıl tarihi geçmişi olan Batman'ın tarihi hazinelerine kaç turist gelmekte? Uçak sefer sayılarının bile yok denecek kadar az olan 650 bin nüfuslu Batman ne yazık ki turizmde de nasibini alamamakta. İstenilen düzeyde olmayan sanayisi, işsizlik sıralamasında liste başı, eğitimde liste sonunda olan Batman ne yazık ki tanıtımda da istenilen noktaya gelememekte. Yanı başımızdaki bir çok komşu ilimiz her alanda hedeflerine emin adımlarla yürürken bizdeki sessizlik ve gizemlilik ise devam etmekte.

ESNAF KESİNTİLERE TEPKİLİ

Yaz aylarının sona ermesiyle yaşadığımız sonbaharla birlikte elektrik kesintileri yine gündemde. Son haftalarda sabahın erken saatlerinde kesilen elektrik, vatandaşların yanı sıra özellikle esnafları da zorda bırakmakta. Özellikle hafta sonları Cumartesi ve Pazar günleri olmak üzere nedeni bakım veya arızaların olabileceği enerji kesintileri esnafların tepkisine neden olmakta. Hafta sonu yine yaşanan kesiti Mehtap Caddesi olmak üzere Gülistan Caddesi, Turgut Özal Bulvarıyla, Şafak Mahallesinde bulunan bir çok noktayı kapsadı.

Bu civardaki esnaflar özellikle hafta sonları yapılan bu uygulamaya anlam veremediklerini belirterek yetkililere çağrıda bulundu. Gülistan ve Turgut Özal Bulvarındaki esnaflar, ''İşimiz gereği sabahın erken saatlerinde gelip işyerimizi açmaktayız. Enerjinin kesik olması nedeniyle kepengimizi bile açamıyoruz. Bizim de umudumuz hafta sonu yapacağımız satışlardır. Günün yarısını elektriksiz geçirdiğimiz zaman ekonomik olarak çöküntü içerisine girmekteyiz'' ifadelerini kullandılar. Gerçekten de esnaf ve vatandaş bu sitemlerinde haklı. Kurumun bakım çalışmaları olabilmekte. Özellikle bu çalışmanın hafta sonuna bırakılması ve esnafı bilgilendirmeden kesintilere gidilmesi doğru bir karar değil. Esnafın bu tepkisinin dikkate alınmasını diliyoruz.

Güzel bir hafta dileğiyle.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları