20 Ocak 2019 - Pazar

Seçim havası yok

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

31 Mart 2019’da yapılacak seçime 2 aydan biraz fazla bir zaman var. Yerel seçimlere sayılı günler kala Batman’da seçim havası yok. Günler öncesi  HDP ve AK Parti Batman Belediye Başkan adaylarını açıkladıktan sonra ilçe ve belde Belediye Başkan adaylarını da açıkladılar.  Maalesef diyorum ne yazık ki Batman’da seçim havası yok. 31 Mart’ta Yapılacak olan yerel seçim süreci gibi sönük bir seçim havası olmadı. Batman’da hareketli ve renkli bir seçim ufukta görülmüyor.

Batman merkezde adayların yavaş yavaş sahaya inip halkla iletişim kurup projeleriyle ilgili bilgi vermeye başladıkları şu günlerde sokakta seçim havası yaratmadı. Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçiminde genelde kırsalda  çalışan partililer artık kırsal ve köylerde değil de, şehir merkezlerinde olmalı. Eski seçim dönemlerindeki şehir içi ve meydanlarda seçim turları yok artık. Esnaf arasında, çarşı-pazar ile halk arasında bile seçim sohbetleri artık yok. Merak edilen konular ise  adayların seçmenlerine vereceği vaatler olmuş.

VAAD KENTİ

Daha önce de bu sitemimizi dile getirmiştik. “Batman yatırım kenti değil”,  "Vaad kenti"  diye.  Batman'da siyaset yapmış bir çok kişinin dilinde bal gibi damlayan sözlere çok şahit oldu bu halk. Bu kente neler vaat edilmedi ki? 

“Batman'a deniz getireceğiz” diyenler oldu.

Siyasilerin dilinde şarkı gibi söylenen İluh deresi,

“Sanayi, turizm, eğitim, tekstil kenti olacağız”,

“Batman'ı Paris yapacağız”,

Tıp Fakültesi  ile Şehir Hastanesi kuracağız” gibi onlarca ve yüzlerce vaat.

Oysa gerçekler ortada. Kentte hiçbir ilerleme yok. Sadece tesadüfi ve kendi çabasıyla büyüyen bir Batman. Geçtiğimiz seçim dönemlerinde bazı siyasilerin, “Batman'a yüksek hızlı tren getirteceğiz, girişimleri başlattık” söylemleri ise kocaman yalan!..

Sonunda anlaşıldı ki, bu güne kadar  hızlı tren konusunda hiç kimse girişimde bile bulunmamış.

31 Mart yerel seçimlerine hazırlandığımız şu günlerde sahaya inecek siyasiler artık yapabilecekleri projelerle halkın karşısına çıksın, hayali ve göz boyama vaatlerle değil. Birçok alanda bölge illerini geriden takip eden Batman artık kalıcı yatırımlar bekliyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları