03 Ekim 2021 - Pazar

KORONA BİTTİ Mİ?

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

İki yıla yakın zamandan beri ölümcül etkisiyle milyonlara varan kişiyi ölüme götüren salgın hala gündemdeki yerini koruyor. Başta Avrupa olmak üzere bir çok ülke can kayıpları verirken ekonomideki çöküşler yaşanmaya devam ediyor.  Henüz kesin bir ilacı olmayan Covit 19 farklı  ülkelerin ürettiği aşılarla kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Çin’den bütün dünyaya dalga dalga yayılan bu salgın hastalıkla etkin mücadele edilirken son dönemlerde özellikle bölgemiz ve kentimizde korona hastalığı bitmiş gibi bir hava görüntüsü var, çarşı-pazarda az sayıda maskeli vatandaşlara rastlamak mümkün! Onun dışında tüm sosyal yaşam alanlarında geçmişteki normal hayat gibi görüntüler yaşanmakta. Koronanın ilk başladığı günlerde ve aylarda vatandaşların yüzde 90’ı tüm tedbirleri almış günlük yaşamlarında hijyen, maske ve mesafe en öncelikli yaşam biçimi haline gelmişti, hepimiz iş yerimiz ve evlerimize gittiğimizde çok dikkatli bir şekilde olması gereken kurallara riayet ederken o durumlar geçmişte kaldı gibi.

Bugün gelinen noktada ise alınan tüm önlemler bir kenara bırakılmış izlenimi mevcut. (Devlet bankaları ve bazı AVM’ler  hariç) Evet dünyada, ülkemizde ve kentimizde onlarca ölümlü vakaya şahit olmamıza rağmen alınan tedbir ve olması gereken kuralları bir kenara bıraktık nihayet. Türkiye genelinde vakaların her gün düşüşte olduğunu ekranlarda izlerken Batman ve Bölgemizde de her gün koronalı hasta sayısının artışı sonucu yaşanan vefat haberleri de gündem konusu. İki yıla yakın bir zamanda Batman’da onlarca değerimizi yitirdik. Anlaşılan herkes uzun süreden beri devam eden bu salgınla mücadeleyi bıraktı, hal böyle olurken bu sinsi hastalığın kolay kolay bizi bırakmayacağı da besbelli.

VATANDAŞIN ÇIĞLIĞINI DUYAN YOK

Hatırlanacağı gibi yaşanan hastalık öncesi  ülkede ekonomik kriz de yaşanmaktaydı. Dövizin yükselmesinin ardından  işçi, memur, emekli ve esnafın  geçim sıkıntıları gündemdeydi.  Bunun üstüne pandemi de eklenince durumlar daha da zor bir hal aldı. İşçi, memur, asgari ücretli, emekli ve her kesimdeki vatandaşın mutfağındaki yangın gün güne büyürken orta halli esnaflarda yaşanan  sıkıntılara dayanacak gücü kalmadığından kepenkleri bir bir indirdi ve indirmeye de devam ediyor.

Pandeminin başlamasının ardından zincir marketler güçlenip halkalarına her gün yeni şubeler eklerken, orta halli küçük imalatçı ve bakkal amcalar da tek tek yok oldu. Anlaşılan bu salgın hastalık bile birilerinin işine çok yararken vatandaşın ve esnafın çığlığını da pek kimse duymadı . Her gün birbiri ardından devam eden zam yağmurlarının da duracağı yok. Çarşı-pazardaki gıda, sebze-meyve, giyim-kuşam, ev aletleri, öğrenci kırtasiye ihtiyaçları, temel gıda maddeleri gibi onlarca  ihtiyacın fiyat artışları sebebiyle alım gücünü tamamen yitiren vatandaşların hali ne olacak?

Güzel bir hafta dileğiyle.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları