26 Mart 2023 - Pazar

PETROLSPOR VE PAZARDA DENETİMSİZLİK

PETROLSPOR VE PAZARDA DENETİMSİZLİK

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

1960 Yılından beri yeşil sahalarda top koşturan ve liglerin en centilmen takımı olan Batman Petrolspor'un bir çok alanda rahat olmadığına şahit olmaktayız. Futbol hayatında bir çok başarıya imza atan ve onlarca yıldız futbolcunun yetiştiği Petrolspor 63 yıllık mazisiyle Türkiye ligleri ve kentin yüz akı olmuştur.

Onlarca deplasmanlarda haksızlığa maruz kalan Batman Petrolspor ne yazık ki kendi evinde de mağdur olan bir takım. Batman olarak bir çok konuda sahipsiz olduğumuz gibi sporda da sahipsiz olduğumuz apaçık ortada. Tabi onlarca sebebin yanında bu sebeplerden biri ve en önemlisi de kendi takımımızın yanında yer almamamız. Petrolspor'a Batmanlı sahip çıkmayacaksa Trabzonlu mu sahip çıkacak? Sanatçısına, esnafına, iş adamına sahip çıkamayan bir halkız ne yazık ki, böyle olduğumuz taktirde elbette sahada da bu kadar olacağız.

Geçtiğimiz yıl bin bir güçlükle 2. lige çıkan kentin tek temsilcisi olan Batman Petrolspor düşme çemberinde! Biz Batman olarak çevremizdeki iller gibi tek yürek, tek yumruk olamayacak mıyız? Mesela Mardin, Diyarbakır, Urfa ve Gaziantep gibi, bu vilayetlerdeki gibi bu birliktelik niye bizde yok. İşte gerçek manada hiç birimiz kendimizi Batmanlı his etmememizden kaynaklanıyor olmasın mı? Yerine geldiğinde kimimiz Diyarbakır, Siirt, Muşluyum diyor. Peki sizler Batmanlı değilseniz Batmanlı kimdir? Bir halk her konuda memleketini sahiplenmeli, sahiplenmediği taktirde her alanda başarısız olacak. Son hartalarda takımdaki istifalar ve alınan başarısızlıkların faturası yine Batman'a çıkacaktır. Çok zor şartlar altında elde edilen şampiyonluk göz göre göre gitmesin.

Geçmişten beri Batman Petrolspor'a emek veren ve hala Başkanlık görevini sürdüren Başkan Abdulvahap Akbaş, Petrolspor'a herkesin destek olmasını, iyi ve kötü günde takımlarının yanında olmaları gerektiğini, Petrolspor'un ligden düşmesi halinde bir daha lige çıkması için mucizelerin gerektiğinin altını çizmesine bende harfiyen katıldığımı belirtmek istiyorum. Sonuç ne olursa olsun her Batmanlıyım diyen takımının yanında yer almalı. Aksi halde Batman Petrolspor'u el birliğiyle ligden düşürmüş olacağız.

FİYATLAR ETİKETSİZ

Bereket ayı olan Ramazan ayı ne yazık ki fırsat ayına dönüşmekte. Çarşı-pazarda sebzeden meyveye, ete, giyime kadar hiç bir şeyde denetim olmadığından ürünlerin tamamı etiketsiz. Ramazan öncesi bile bir çok noktada alışverişe çıkan vatandaş ürün fiyatlarını tek tek sormak zorunda kalıyor. Balıkçıdan, gıdacıya, sebzden meyveye kadar her yerde aynı manzara, aynı görüntü. Belediye Zabıta ekiplerinin özellikle bu ayda denetim yapması gerekmez mi?

Çarşıya-pazara bakıyorsun isteyen istediği fiyatta ürün satıyor. Nasılsa denetleyen, soran yok dercesine. Fiyat denetimi bir yana, ürünlerin ne kadar hijyen olduğu da o kadar önemli. Yav yazıktır, günahtır bu insanlara! Vatandaş pahalılıktan hayatından bezmiş durumdayken bir de fiyat sorması karşısında bir de azarlanmakta.

İşin en tuhaf tarafı da bu değil mi, vatandaş fiyat soruyor esnaf rahatsız oluyor. Hem de vatandaşa hakaret edercesine fiyatı bağıra bağıra 4 kez tekrarlıyor. Zabıtanın asli görevi olan fiyat denetimini Ramazan ayında daha sık yapmalı. Başı boşluğun bu kadarına da dur denmeli artık.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları