29 Mart 2020 - Pazar

İnternet üzerinden sizinleyiz

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Bu günlerde hepimizin dilindeki tek konu şüphesiz ‘korona virüs’.  Doktorun, mimarın,  mühendisin, esnafın, işçinin, yaşlının, gencin ve ufak çocukların gündemi şüphesiz bu salgın hastalık…  Din, dil, ırk, doğu-batı dinlemeden tüm dünyayı etkisi altına alan bu hastalık herkesin kabusu gibi. Dünya ve ülke genelinde alınan tedbirlere uymak,  hastalıktan korunmak, hastalık bulaştırmak ve tehlikeden uzak durmak hepimizin üstüne düşen görevlerdir.  Alınan tedbirler kapsamında onlarca önlemler alındı. Eğitim-öğretime ara verilmesinin ardından, Cuma hutbeleri, futbol müsabakaları, turizm, ticaret ve ulaşım gibi onlarca alana sınırlamalar getirildi.

Basın sektöründe ise  merkezde bulunan Cemiyet ve Konfederasyonlar’ın girişimleri sonucu yazılı basınında da tedbir amaçlı önlemler alındı. Kamu-kurum kuruluşların ardından özel sektörde de sınırlamaların yapıldığı, kolaylığının sağlandığı özel tedbirler kapsamında da yerel basına da kolaylık sağlandı. Türkiye geneli ve kentimizdeki vasıflı gazetelerin gün aşırı yazılı basın yayınını yapacakları, diğer günlerde ise internet üzeri yayın kolaylığı getirilmiş oldu. Bu kararlar kapsamında hem halkın, hem de basın emekçilerinin sağlığını göz önünde bulundurarak bizler de bu kararı destekledik. Bundan dolayı kısa bir süre kağıda baskı tekniğine tüm meslektaşlarımız gibi ara vermiş olduk. Gazete abonelerimiz olan birçok resmi kurum-kuruluş, esnaf, STK ile okurlarımızla bu konuyu paylaşma gereği duydum.

Abone ve okurlarımızdan  ricamız internet üzerinden daha sık www.batmanpetrol.com’u tıklayarak  bize ulaşmanızı istiyoruz.  Gündemi paylaşmak için hep sizinle olmanın bilince içinde olduğumuzun altını çizmek istiyorum. Değerli okurlarımız, sizlere üzülerek yazılı basına ara verdiğimizi söyledik ama sizleri habersiz bırakmayacağımızı da belirtmek istiyorum.

BU NE CESARET?

Korona virüs  tüm dünyada etkisinin göstermesinin ardından inanılmaz önlemler alınmakta. Hayatı olumsuz  yönde etkileyen bu salgın hastalıktan korunanın çare ve çözümleri de hayatın her alanında sınırlamalara neden olmakta.  Bilim Kurulları’nın verdiği bilgiler ışığında birçok vatandaş haklı yere kendilerini evlerinde izole etmiş durumda.

Seyahatlerin, ibadetlerin, park bahçe, piknik, AVM, gibi birçok sosyal alan ile yaş sınırlamalarının dışarıya çıkmalarının risk olduğu beyanatları kentimizde maalesef havada kalmakta. TV ekranlarında  20 milyonluk İstanbul, Ankara ve İzmir’i izlerken cadde ve meydanlarda adeta in cin-top oynamakta. Batman  merkeze baktığımızda Gülistan Caddesi, Turgut Özal Bulvarı, Alo Tevşo, şeytan pazarı adeta panayır gibi!

Konunun ciddiyetini anlamak istemeyen bazı vatandaşlar  hastalık almaya ve saçmaya davetiye çıkartmakta. Bu kritik günlerde halkımızın daha duyarlı, dikkatli olması ve bu süreçte evlerinde bir süre kalmaları zorunlu hale getirilmeliler…

Sağlıklı gün ve haberlerde buluşmak dileğiyle…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları