26 Nisan 2018 - Perşembe

BATMAN’A REVA GÖRÜLEN HAKSIZLIKLAR

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Zaman zaman kentimizde yapılan güzel hizmetleri gazetelerimizin sayfalına taşıyor ve bundan da büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Halkımızla yapılan hizmetleri paylaşmak bizim içinde apayrı bir sevinç kaynağı oluşmaktadır. Ama böylesine gelişen ve her geçen gün büyüyüp Güneydoğu bölgemizin incisi haline gelen ilimizin diğer sorunları da yok değil Örneğin Adana, Gaziantep ve Diyarbakır illeriyle yarışacak ve onları kıskanacak halimiz yok. Komşu il Diyarbakır yurt içinde Denizli, İzmir ve Antalya’ya düzenli seferberin yanı sıra Almanya’nın Frankfurt, Düsseldford, ve Hannover, Kuzey Irak Erbil ile Kıbrıs Lefkoşe direkt seferler yapılabiliyorken Diyarbakır merkezde günlük 40 civarında sefer düzenleniyor.

Batman’da ise hala bir Antalya seferi için uğraş veriliyor ve bu da gerçekleştirilemiyor. Batman ulaşımın en sağlıklı yapılabileceği bir il olmasına rağmen üzülerek ifade etmek isterim ki bunda siyasetçilerimizin ne denli kendi illerini sevdiklerinin de bir göstergesi olmaktadır. Sadece uçak seferleri değil hasbelkader 500 yataklı bir hastanemizin yapılması bile adeta yılan hikayesine dönüşmüş tıp fakültemiz içinde ne yazıktır ki elimizden uçmuştur. Peki bizim oylarımızla vekaletimi alıp meclis çatısı altına giden zatı muhteremler nasıl oluyor da en ufak bir muhalefet bile gösterme cesaretini bulamıyorlar. Batman gerçek manada talihsiz ve şansız bir il olma hüviyetinden bir türlü kurtulamamıştır.

600 Bine ulaşmış nüfusu ve her geçen gün bölgenin en parlayan yıldızı olma yolunda emin adımlarla ilerleyen bu ile birazcık bile olsa hizmeti çok görmeme gibi bir düşüncenin içinde olmayanlara hala verilecek oylarımız olacak mı? Batmanın makus talihi değişmeli, Batman’dan nemalanıp koltuk ve makam sahibi olanların bu ile verilecek bir ahde vefası olmayacak mı? Bir siyasetçimiz çıkıp da “ ben Batman’a şu hizmeti kazandırdım” Diyebiliyor mu? Batman’ı geçmişiyle bize hatırlatmayın. Batman artık kabuğundan çıkmış bir devi andırmaktadır. İlerleyen teknolojiden ve diğer illere tanınan imtiyazların kendi iline da reva görülmesini istemektedir. Bunu sakın ola Batman’a çok görmeyiniz. Bir hastanenin yerini bile hala tespit edilmemiş olması ve olurunun alındığını söylemelerine rağmen somut bir delilin ortaya konulmaması son derece manidardır.

Benim siyasetçilerim her zaman bulanık sularda balık avlamaya çıkmışlardır da kendilerinin bile bi haber olduklarını bilemeyecek duruma gelmişlerdir. Hiç kimse bana batman’ çok seviyorum hikayesini anlatmasın bu halk her zaman siyasetçisine gereken değeri vermiştir ama üzülerek ifade etmek isterim ki verilen değere karşılık görememiştir. Bu halkın isteklerine bu halkın sıkıntılarına lakayt kalan siyasetçiler bizim siyasetçilerimiz olamaz. Bu yüzden batman için en ufak bir hizmete bile yanaşma gereğini duymayanlara bu halkın verecek hiç ama hiçbir oyu yoktur bunun böyle bilinmesinde yarar vardır. Batman için gerçek manada sevda duyan, bu ilin ekmeğini, yiyen havasını soluyanların bu güzel ile gerçek manada hizmet edebilecek siyasetçilere son derece ihtiyacı vardır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları