16 Nisan 2023 - Pazar

BATMAN'DA SİYASET

BATMAN'DA SİYASET

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Seçim atmosferinin iyiden iyiye kızıştığı şu günlerde bir çok siyasi parti genel merkezince Ankara'da düzenlenen tanıtım toplantısının ardından seçim bölgelerine iddialı bir şekilde döndü. Batman'a gelen milletvekili adayları ayaklarının tozuyla sahaya indi. Çeşitli kitle temsilcileriyle bir araya gelen vekil adayları esnaf ziyaretlerinde. Yaklaşık olarak 1 ay sonra yapılacak seçimlerde hedefe ulaşmaya çalışacak vekilleri zorlu bir mesai bekliyor.

Seçim süreciyle birlikte gündemde olan diğer bir konu da DEVA Partisi İl Başkanı Melik Müjdeci meselesi. Hepimizin malumu Müjdeci ailesi kentimiz ve yöremizin saygın ve köklü ailelerinden biri. Melik Müjdeci , DEVA Partisi'nin kuruluşundan bu yana İl Başkanlığı görevini üstlenen, partiden hiç bir çıkar menfaat gözetmeksizin ekibiyle birlikte 7/24 sahada olan, kent merkezindeki bir çok meydan, cadde ve sokaklarının dışında çarşı ve pazarda esnaf, vatandaş, emekli ve çalışanların yanında oldu, sokağın nabzını dinledi.

Müjdeci, bir çok tepkiye, soruya hoşgörüyle bakıp vatandaşın sıkıntılarını sahada dinleyen bir siyasetçiydi. Hukukçu Müjdeci, Batman'ın tüm ilçeleri ve kırsalda da ekibiyle sahada oldu. Milletvekili adaylığı için İl Başkanlığı görevinden istifa eden Müjdeci'ye Batman 1. sıra milletvekilli adaylığı verilmezken, bu durum sevenleri arasında üzüntüye yol açtı. Bu durum her ne kadar Müjdeci ailesi ve sevenlerinde burukluğa neden olsa bile verdiği mücadele ve azim kendisinde daha da çok tecrübeye verdiğinin inancındayım.

NASIROĞLU'NUN SÖYLEMLERİ HEYECAN YARATIYOR

Seçim süreci öncesinde adı milletvekili adaylığına geçen Ferhat Nasıroğlu'nun aday olacağı haberini günler öncesi manşetimizde sizlerle paylaşmıştık. Kentin saygın aileleri ve iş dünyasının önde gelen isimlerinden FERNAS Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Nasıroğlu'nun adaylığının kesinleşmesi ve Ankara'daki tanıtım toplantısı ardından Batman'a dönmesi ve seçmenlerle buluşması kamuoyunda açıkçası ilgi uyandırdı. Nasıroğlu'nun geçtiğimiz hafta içerisinde parti binası önünde ve iftar programında yaptığı söylemlerinin heyecan yarattığına dikkat çekmek istiyorum. Bölgemiz ve ülke sınırlarını aşan FENAS makasına olan güven ve attığı başarılı işlerini duyuyor ve görüyoruz.

Esnaf ve iş dünyası ziyaretlerinde bulunan Nasıroğlu'nun, '' Batman'a 3 Organize Sanayi Bölgesi kazandıracağım '' sözleri bir çok Batmanlı vatandaşları sevindirdiği gibi işsizler ordusunu da heyecanlandırdığının kanısındayım. Şu an Batman Organize Sanayi Bölgesindeki 12 bin çalışana, 36 bin kişinin daha eklenmesiyle sadece Batman Organize Sanayi Bölgesinde 50 bin vatandaşın iş sahibi olması hepimizi sevindirecek. Dileğimiz tüm siyasi parti milletvekili adaylarının önceliği Batman'a daha çok yatırım ve istihdam alanlarının kazandırılması savaşı olmalı.

YEŞİL SOL PARTİ ADAYLARI SAHADA

Uzun süreden beri seçim çalışmalarına hazırlık yapan Yeşil Sol Parti İl Örgütleri, kentin bir çok noktasında seçim lokalleri açılışlarını yaparken Batman milletvekili adayları da kente dönüşlerinde halkla buluşup saha çalışmalarına start verdi. Sason doğumlu eğitimci ve sendikacı 1. sıra milletvekili adayı Keskin Bayındır, 2. sıra adayı Gercüş doğumlu Zeynep Oduncu, 3. sıra adayı Sason doğumlu hukukçu, sendikacı HDP Batman milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, 4. sıra adayı Bingöl doğumlu, Mali Müşavir, kadın hakları aktivisti Nurten Ertuğrul ve Bismil doğumlu 2002 yılında DİYADER çalışmalarına başlayan 2016 yılına kadar DİYADER Genel Başkanlığını yürüten Ekrem Baran'ın hedefi seçimlerde en büyük oy oranını elde ederek seçimi farklı kazanmak.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları