16 Mayıs 2021 - Pazar

BULAŞA DEVAM

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

          Buruk bir bayramın ardından yeniden beraberiz. Yaklaşık 1,5 yıldır dünya coğrafyasında yaşanan salgın hastalıktan ötürü dört dini bayram, Cuma namazları, eğitim, futbol müsabakaları, ulaşım, taziye ve mutlu günlerimiz gibi onlarca gelenek ve göreneklerimizden uzak kaldık. Son tedbirler dahilinde tam kapanmaya gidilirken, yurt genelinde ve kentimizde de onlarca meslek sahipleri kepenk kapatırken, Batman yerel medyası da kısıtlamaya uyarak yayınlarını net üzerinde ve belli belirli günlerde yayınını sürdürmeye çalıştı.

          Ramazan ayının son iki gününde  tam kapanma ve kısıtlamaya rağmen çarşı-pazar ve marketlerdeki hareketlilik izdiham boyutlarına dayandı. Tam kapanma adı altında kısıtlamaya gidilen uygulamada ne yazık ki yine küçük esnaf  ve imalatçılar en büyük darbeyi yiyen kesim oldu. Bayram arifesi sayılan Ramazanın son gününde marketlerdeki gıda ve tatlı alışverişi sosyal mesafeden uzak uzun kuyruklarlarla koruna virüsün bulaşmasına çanak tuttu.  Aylardır kepenk indiren düğün salonları, cafeler,  lokantalar, kahvehaneler, terzi ve berberler  çalışanlarıyla birlikte ceplerindeki son kuruşlarını da tüketirken,  plan ve programsız reklama yönelik yardım kolileri ile PTT şubelerindeki uzun kuyruk uygulamasına devam edildi.

REKLAM KOLİLERİ!

          Ramazan ayında alışık olduğumuz 'Reklam kolileri' dağıtımına pekte şaşırmadık diyebilirim! Çünkü yıllardır Batman'da bu gelenek almış başını gidiyor. İki gıda kolisi bile dağıtan şahıs ve dernekler sosyal medya ile yerel medya sayfalarında boy göstermeye devam etti ne yazık ki. Hatta buna kentin yönetimi bile iştirak ederken (sosyal medya ve yerel basından haber olunmasından kaçınılarak onlarca STK ve hayır kolilerini sadece yoksul ve muhtaçlara dağıtıma devam ettiğini de belirtmek istiyorum.) Tıpkı atasözünde olduğu gibi, 'Sağ elinin verdiğini, sol elin duymasın' Birine yaptığın iyiliği gizli tut. Herkesin gözü önünde yaparsan, yardım yaptığın kişiyi incitebilirsin. Onun da bir onuru vardır, bil. Dinimiz olan İslam da zekat ve sadakaların verilmesinde bu gizliliğe uymayı emretmiştir. Önemli olan kişinin kendisini övmesi değil, kendini göstermeden yardım yapmayı, yoksulu sevindirmesi değil midir?

EMNİYET SAHADAYDI

 

 

 

 

 

 

         

 

 

 

 Sokağa çıkma yasağı uygulamasında 17 gün boyunca üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla bazı sektör ve alanlar kısıtlamadan muaf tutulurken, Emniyet güçleri yine görevlerinin başlarındaydı. 29 Nisan Perşembe günü başlayan ve 17 Mayıs Pazartesi günü sona eren uzun bir kısıtlama süresince kentin bir çok ana hartel ve kavşağında kontrollerini sürdüren polis memurlarını bu yorucu mesailerinden dolayı kutluyorum. Kentin en hareketli noktalarından olan Turgut Özal Bulvarı ve farklı noktalarda yaşanan trafik sıkışıklığına tepkilerin aksine geçtiğim her güzergahta ve yaklaşık 3 hafta boyu sürede Batman'ın kavurucu sıcağında bile uygulama gereği sabırla  kontrol ettikleri her araçta bile emniyet personelinin nazik ve kibar davranışlarıyla karşılaştığımı belirtmek istiyorum. Pandemi başlangıcından bu yana en büyük fedakarlığı gösteren sağlık camiasının yanında  her alanda büyük özveride bulunan Emniyet teşkilatını da kutluyorum.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları