06 Mart 2022 - Pazar

DEĞİŞMEYEN GÜNDEM!

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Son  ayların, hatta son yılların bile değişmeyen tek gündemi  ekonomi. Yaşanan sıkıntılarla birlikte bir çok sektör ve sanayi alanında krizler yaşandı ve yaşanmaya da devam ediyor. Pandemi öncesi yaşanan ekonomik kriz hala etkisini sürdürmeye devam ediyor.  Salgın  hastalıkla birlikte dünya coğrafyasında binlerce, hatta milyonlarca kişi yaşamını yitirirken dünya düzeninde de  çok değişiklikler yaşandı.

Pandemi öncesi  yaşanan ekonomik kriz yaşanan hastalıkla birlikte etkisini daha da derinleştirdi. Bir çok sanayi devinin çökmesine neden olan kriz, açılma-kapanma ve kısıtlamalar döneminde de büyük, küçük ve orta ölçekli esnafların da batmasına neden oldu. Döviz ve altın fiyatlarının yükselişlerinden sonra piyasanın ateşi bir türlü durdurulamadı. Akaryakıt fiyatlarının dur durak bilmeyen yükselişinden sonra piyasadaki iğneden ipliğe her şeyin zamlanması, elektrik ve doğalgazdaki cep yakan faturaların karşısında vatandaşın alım gücünü bitirmesinden sonra esnafların artık iş yapamaz hale getirmesine neden oldu. 

Bir çok temel gıda maddesini alamayan vatandaşlar, çarşı pazardaki ihtiyaçlarını artık kilo ile değil de tane ve gramla karşılar hale geldi.  Emekli, esnaf, asgari ücretli bir çok vatandaşın cebindeki para enflasyon karşısında pula dönüşürken hiç kimsenin alım gücünün kalmadığı en büyük gerçek! Evet, ne yazık ki değişmeyen tek gündemimiz ekonomi. Hafta sonu yağ stoklarının az sayıda olduğu ve Rusya'da yaşanan savaş sonucu Türkiye'ye gelecek yağ gemilerine izin verilmiyor haberleri yine vatandaşları marketlere akın ettirdi.  Marketlerde 99 liradan satılan 4 litrelik yağ bir anda 140 ila 150 liraya, 18 litrelik yağın tenekesi ise 450 liradan 750 liraya çıkmış oldu. 

Günden güne artan maliyetler karşısında imalatçı firmaların yanında ulaşım, beyaz eşya, mobilya sektörü gibi alanlarda da sıkıntılar git gide artmakta. Kasap, lokanta, fırın ve taşımacılık sektöründeki bir çok esnaf sıkıntılı bu sürece daha fazla dayanamayacaklarını dillendirmekte.  Gidişatın pek iyi olmadığına ve gündemin sadece ekonomi olduğunu belirtmek istiyorum.

SAHADA VAR, ŞEHİRDE YOK!

Geçtiğimiz günlerde yine Batman Petrolspor konusunu  bu sütunlara taşımıştım. Sezon başından bu yana başarılı bir şekilde hedefine yaklaşan kentin tek temsilcisi Batman Petrolspor  emin adımlarla hedefine gün geçtikçe bir adım daha yaklaşmakta.  Başta Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin'in büyük desteğiyle moral bulan bu takım deplasman ve iç saha maçlarında puanlarla dönmeyi başarmakta. Bu başarının elbette büyük payı teknik heyet ve sporcularına da ait. Sahada cefakar taraftar ve sporseverlerle başarılara imza atan bu takımın sesi ne yazık ki şehre yansımıyor.

Yıllardır Batman'ı Türkiye liglerinde en iyi şekilde temsil eden Kırmızı-Beyazlı bu ekip şampiyonluğa bu kadar yaklaşmışken bu sessizliği anlamak mümkün değil. Yönetimini bir çok iş insanı ve STK temsilcilerinin oluşturduğu bu takımın yöneticileri  bu havayı şehre katmaları çok mu zor? Kendi işletme ve müesseselerine birer Petrolspor bayrağı asarak, çevresindeki iş insanı ve dostlarına da birer bayrak astırarak sahadaki başarıyı kentteki bir çok bulvar ve caddelerinde şampiyonluk havasına ortak ettirmek bu kadar mı zor. Şampiyonluk potasına giren Batman'da adeta bayram havası estirmenin tam da zamanı.

Güzel bir hafta dileğiyle.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları