27 Mayıs 2023 - Cumartesi

BATMAN EKONOMİSİ VE PETROLSPOR

BATMAN EKONOMİSİ VE PETROLSPOR

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Aylar önce ülkenin en önemli gündem maddelerinden ekonomik sıkıntıların ardından gündem olan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimleri 14 Mayıs seçimleriyle siyasi partilerin Milletvekilleri belirlenirken Türkiye ve Avrupa'daki vatandaşlar Cumhurbaşkanını belirlemek için Pazar günü yeniden sandık başlarına gitti.

Ülke genelindeki gündem elbette bölgemiz ve kentimizi de yakından ilgilendiren en önemli konulardan biri şüphesiz. Dün ülke genelindeki tüm vatandaşların görevlerini yaptıkları gibi Batmanlıların da sandık başlarına gidip görevlerini yaptıklarına eminim. Seçimin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Malumunuz son dönemlerde seçim maratonunun yanında Batman'ın da en önemli konularının başında işsizlik ve istihdam gelmekte.

Bölge illerine nazaran son dönemlerde yatırımlarda nasibini alamayan Batman her zamanki işsizler ordusunun da kalelerinden biri. Bunu hepimiz yaşamakta ve görmekteyiz. 1 yıla yakındır Batman'a atanan Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp'ta dillendirmekte. Turizm, sağlık ve eğitim alanında istenilen yatırımlara kavuşamayan Batman ne yazık ki istihdamda da çok gerilerde. Batman Valisinin de her platformda dillendirdiği konuların başındaki işsizlik Batman Milletvekilleri ve STK'larının en önemli gündem maddelerinin başında yer almalı. Son dönemlerde tekstil ve yeni OSB'lerin açılması Batman ekonomisine büyük katkı sunacağı ve binlerce aileye ekmek kapısı olacağı en büyük gerçek olacaktır.

PETROLSPOR SİL BAŞTAN

Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi ülke genelindeki seçim gündeminin yanında Batman'da ki en önemli gündem maddelerinden biri de malumunuz Petrolspor. Uzun yıllardan sonra 2. lige çıkan ve sadece bir sezon ligde kalabilen kentimizin takımı hızlı bir şekilde üçüncü lige dönüş yaptı. Kısır çekişmeler, dost-ahbap ilişkileri, koltuk sevdası gibi entrikalarla dolu bir kulübün ligde tutunması elbette zor olacaktı. 650 bin nüfuslu kentin tek kulübü bu icraatlar sonucu yeniden 3.lige dönüş yaptı.

İşin en ilginç tarafı ise Batman Petrolspor'un olaylı Urfa maçı spor kamuoyu ve ülke gündemine düşerken Batman Petrolsporlu yöneticisinin konu ile ilgili bir açıklamada bulunmayışıydı. Düşünün haksızlığa ve zulme uğramanıza rağmen ligde adeta düşürülmesi için çaba gösteren takımlardan peş peşe gelen yalan ve iftira dolu açıklamalara Petrolspor'un tek bir yetkilisi bile çıkıp kamuoyunu bilgilendirme zahmetinde bulunmadı! Bir çok neden ne el birliğiyle düşen Batman Petrolspor'un artık TPAO'ya devredileceği haberi de kamuoyuyla paylaşıldı.

Alınan karar elbette isabetli ama kararda çok geç kalındığını da belirtmek isterim. Takım 2.ligde iken, isabetli transfer ve tecrübeli teknik bir hocanın desteğiyle ligde kalabilen en güçlü takımlardan biri olan Batman Petrolspor'u yeniden bir üst lige çıkarmak bence hiçte kolay olmayacağının kanısındayım. Batman Petrolspor'un TPAO'ya devredilmesi takımın kesinlikle sigortası olacağına eminim, ancak geçmişteki gibi takımın müessese takımı olduğundan dolayı sadece 3.ligde mücadele edeceği prosedürü değişmeyecek. Yani Petrolspor 3. ligde olmaya devam edecek. Bana göre hiç bir vaatte bulunmanın da bir anlamı olamayacak.

Kısacası hepimize geçmiş olsun!

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları