26 Mart 2017 - Pazar

İŞSİZLİKTE REKOR YİNE BATMAN’DA

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Geçtiğimiz yıl Türkiye İstatistik kurumunun 2015 yılı verilerinde Batman yüzde 24.3 ile işsizlik listesinin en başında yer almıştı. Bu yıl 2016 yılı veri çalışmalarına göre en yüksek işsizlik oranı % 28.3 ile Batman, Mardin, Şırnak ve Siirt’te oldu. Anlaşılan yine işsizlik rekoru bizde : Eğitimde en alt sıralardaki ünvanını elde bırakmayan Batman, işsizlikte de en üst sıraları işgal etmektedir. Nüfusu 500 bine dayanan ilimizde maalesef istihdama yönelik üretime yönelik iş sahalarının olmamasından kaynaklanmaktadır. Nüfusu hızla katlanan bu şehir büyük iş alanlarından yoksun… Yatırımsız istihdamsız kaldığımız sürece   işsizlikteki rekoru kimseye kaptırmayacağımız gün gibi aşikardır.

ÇEVRE YOLLARIMIZ

 Bölgemizdeki şehirler arası yollar son yıllarda adeta duble yollara dönüştü. Bu hizmeti kimsenin inkar edeceği olamaz. Batman- Diyarbakır karayolunda yıllardır çalışmalar yapılıyor. Yol çift şerit ve adeta duble yol. Batman- Van yine aynı şekil, Batman- Hasankeyf yolu adeta uçak pisti gibi. Bu yolların tamamı hareketli ve işlek yollardır. Yollar gece gündüz trafik akışında ama ne acıdır ki bu yollar o kadar güzel olmasına rağmen bir o kadar da tehlikeli. Milyonlarca liranın harcandığı bu yollarda maalesef hiçbir trafik işareti yok. Sürücüler gece adeta gözü kapalı seyahat etmek zorunda kalmaktadır. Bu da ister istemez kazalara neden olmakta insan hayatının çok ucuz olduğu ülkemizde ne yazıktır ki bu tür basit konulara gereken titizlik gösterilmiyor.

BAŞBAKANIN ARDINDAN

Referandum kapsamında ilimize gelen başbakan Binali Yıldırım, Batmanda yaptığı konuşmada ilimize büyük yatırımların yapılacağının müjdesi verdi. Batman’ı cazibe merkezi yapacaklarını duyuran Başbakan, Batman’da yeni fabrikaların, yeni atölyelerin kurulmasıyla şehrin daha da büyüyeceğini ifade etti. Gençlere yeni iş alanlarının açılacağını, kentin içme suyu sorununu, üç yüz yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi, Batman- Mardin karayolu, 933 yeni  konut yapımı, Hasankeyf – batman arası yapılacak köprüler, Esentepe projesi, yeşil alanlar ve iluh deresinin en yakın zamanda ıslah edileceği müjdelerini verdi. Batman’dan güzel duygularla ayrılan Başbakan, Binali Yıldırım’ın bir çok projenin mimarı olduğunu biliyoruz. Batman’a müjdelediği yatırımları hayata geçirmesi tek dilek ve temennimizdir. Özellikle şehrin kangren yarası haline gelen İluh deresinin ıslahı ile etrafının mesire alanlarına dönüştürülmesi ve kentsel dönüşüme açılması Batman’a tarihi bir hizmet olacaktır. Yeter ki sadece miting alanlarında bu vaatler sadece söylemden itibaren olmasın

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları