05 Mart 2017 - Pazar

VATANDAŞIN DUYARSIZLIĞI

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Batman Belediyesinin son dönemde yaptığı ve özellikle ilimizin tertemiz olması adına ortaya koyduğu çaba hepimizin malumudur. Belediye temizlik ekiplerinin hemen hemen her cadde ve sokaklarımızdaki temizlik çalışmalarında gösterdiği duyarlılık takdirle karşılanırken, ilimiz vatandaşlarının temizlik konusunda bunlara yardımcı olmamaları da son derece duyarsızlıkla adlandırılmaktadır.

Bizler her şeyi belediyeden beklememeliyiz. Şehrimizin temizliği konusunda da üzerimize düşen sorumlulukla hareket etmeliyiz. Olduk olmadık yerlere çöplerini atanları bizzat görmekteyiz. Tüm ikaz ve uyarılara rağmen çöplerini poşetlere koyup belirlenen yerlere atmamakta ısrarcı olunması insanımızın bu konuda ne denli duyarsızlık içinde olduklarının bariz bir göstergesidir.

Özellikle seyir halinde iken yollara atılan çöpleri görmekteyiz. Sürücülerin böylesine hassas bir dönemde böylesine vurdumduymazlıkla hareket etmesini anlamak mümkün değil. Atmayacaksınız arkadaşım aracınızda yediğiniz artıklarını yola atma hakkını kimse size vermemiştir. Hele hele hanımlarımızın balkonlara çıkıp sofra bezlerini aşağılara silkelemesini de en azından alt katta bulunan insanımıza büyük bir saygısızlık ettiğini özellikle ifade etmek isterim.

İlimiz nasıl kendi evimizi temizleme gereğini duyuyorsak, içinde yaşamımızı sürdürdüğümüz kentimizin de temizliğine o denli titizlikle eğilim gösterme gibi bir vatandaşlık görevini üstlenmeyi bilebilelim…

Belediyemize düşen en önemli görev şehrimizin temizliğine halel getirenlere gereken cezai müeyyidenin mutlaka uygulanması gerekmektedir. Bu yanlışlardan ve sorumsuzluklardan kaçınılsın. Temizliğe riayet etmeyen çöplerini gelişi güzel yerlere atmayı alışkanlık haline getirenler mutlaka tespit edilmeli ve haklarında yasal işlemler mutlaka ama mutlaka yapılmalıdır. İlimizin gerçek manada tertemiz bir il olması ve yaşanılır bir havaya ulaşabilmesi adına yetkililerimizin konuya gereken hassasiyeti mutlaka ortaya koymaları artık kaçınılmaz bir hal almıştır.

Bu nedenle ilimizin yaşanılır bir kent olmasına katkı sağlamak adına her kim ya da kimler olurlarsa olsunlar temizliğe riayet etmeyenler hakkında gereken işlemler büyük bir kararlılıkla yapılmalıdır. Her şey yaşanılır ve tertemiz bir Batman için bu uygulamalar aralıksız bir şekilde gerçekleştirilmelidir diyor,  vatandaşlarımızın üzerlerine düşen sorumlulukla hareket etmelerini diliyor, pırıl pırıl ve yaşanılır bir Batman yaratmak için hepimizin el ele vermesi gerektiğini vurgulamakta yarar görüyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları