15 Temmuz 2021 - Perşembe

Rektör değişti, gelenek değişmedi

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 5 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Batman Üniversitesi eski rektörü Aydın Durmuş adından çok söz ettiren ve yaptığı olumsuzluklarla Batman ve Batman Üniversitesinde iz bırakan Rektör olarak bilinmekte. Aslında onun adını ve icraatlarını dile getirecek yazı ve yorumlardan uzak durmaya çalışmamıza rağmen gelenek ve göreneklerinin devam edildiği Batman Üniversitesinin aynı zihniyetle devam edilmesinin iyi bir yol olmadığını; Batman kamuoyunun eski Rektörün icraatlarından rahatsız olunduğu ve aylar önce Batman'dan ayrılmasına rağmen, Üniversiteye yeni Rektörün atandığı ama sistemin yine Aydın Durmuş'un sistemiyle devam ettiğini belirmek istiyorum. Bilindiği gibi Aydın Durmuş'un kendi işi hariç tüm işlerler uğraştığını, açılış ve gereksiz gezilerle ün yapan ve Batman Üniversitesine hiçbir katma değer sağlamayan, usulsüz kadro ve alımlarla ünlenmişti.

GELENEK DEVAM EDİYOR

Kuruluşundan bu yana  yanlış yer seçimi ile inşa edilen Batman Üniversitesi, eğitim ve öğretime başladığı günden bu yana kentle buluşma noktasından çok uzak bir konumuyla, eğitimce kadro ve bölümleriyle ne yazık ki tercih edilen üniversitelerin kriterlerinden uzak bir noktada. Komşu illerin lobileri sayesinde Mardin ve Siirt illeri bile Tıp Bölümünü üniversitelerine kazandırırken bizler ise nihayet bir Diş Bölümü alabildik. Üniversitenin ilk Rektörü Abdulselam Uluçam'ın ardından Aydın Durmuş'un Rektörlüğünü yaptığı üniversitemiz ne yazık ki arzu edilen düzeye ulaşamadı. Geçmişte hep usulsüz işler ve alımlarla ünlenen Batman Üniversitesi bu gizemliğini korumakta. 2021 Şubat ayında Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Batman Üniversitesine atanan  yeni Rektör Prof. Dr. İdris Demir'den çok'ta umutlanmıştık doğrusu. Bir Batmanlı olarak geçmişte yaşanan iddialara kulak verip, tahribatlara son vermesi istenilen Demir’in bu konulara pekte kulak asmadığı görülmekte. Geçmişteki Rektörlerle yanlış işler yaptıran, usulsüz kadro ve alımlar yaptıran ekip hala iş başında… Eski Rektörlerin  dönemindeki gibi işleyiş aynı. Mal alımı, kadro atamaları ve onlarca işin plancıları olan ekip  iş başında olduğu sürece bu yanlışlar devam edecek gibi. Kısacası bu ekip değişmediği sürece Rektör değişse bile Üniversitedeki bu gelenek değişmeyecek. Yazıktır, günahtır be burası Batman Üniversitesi, birilerinin üniversitesi değildir bu böyle biline… Sadece yerli çocuklarla burası Üniversite olamaz.

SİPARİŞ ÜZERİ ALIM!

Geçmişte olduğu gibi Batman Üniversitesinde sipariş üzeri açılan kadrolar yapılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Batman Üniversitesinin Çocuk Gelişimi Bölümü için alınacak görevli için aranan özel şart kamuoyunda şok etkisi yaratmıştı. Alımı yapılacak görevli için 'Opera Ana Sanat dalında lisans veya tezli yüksek lisans' şartı tepkiler sonrası iptal edilmişti. Ardından adını yazmayı unuttukları Biyoloji Bölümü mezunu için hazırlanmış özel şartnameyle 'adrese teslim bir kadro alımı' sınavını açan Batman Üniversitesi geleneğini bozmamış oldu. Kişiye özel bu kadronun başvuruları 5-26 Temmuz tarihlerinde yapılacak.

KORONA VE KAZALARA DAVETİYE

1,5 Yıldan bu yana  salgın hastalıkla mücadele edilirken önümüzdeki bayram tatilinin 9 güne çıkarılacağı açıklamasının ardından milyonlarca kişi tatil yörelerine gitmek için yollarda. Aylarca uğruna kapatılan binlerce işyerleri, iflas eden küçük, orta ölçekli imalatlar işsiz kalan on binlerce kişi, binlerce yıllık gelenek ve göreneklerimizin kaybolduğu, son iki yıldır yaşayamadığımız dini bayramlarımız, türbe ziyaretleri, düğün, Cuma ve Bayram namazlarına özlemle kavuşmayı ve yaşanan bu hastalıktan tam kurtulmayı beklerken bir anda herkes bu yaşadıklarımızı unuttu bile.

Bayram tatilinin 9 güne çıkarılacağı haberlerinin ardından tatil beldelerinde rezervasyonlar günler öncesinde yapılırken, her alandaki fiyatlar bile katlanmış durumda. Aşılama döneminin en yoğun döneminde bulunmamıza rağmen tüm uyarılara rağmen hala aşı karşıtları aşı yapmamada ısrarlı. Bayrama sayılı kalındığı şu günlerde bayram alışverişlerinde bulunan ve çarşı-pazardaki hareketlilikte yine tedbirlerden eser yok. Batman'da kent merkezinin bir çok noktasında mesafe ve maskeden eser yok. Tatilin başlamasıyla turizm ve tatil beldelerinde nüfus patlaması olurken geçtiğimiz yıllardaki gibi uzun tatil süresinde yolları kan gölüne çeviren trafik kazaları en büyük korkumuz. Korona vakalarının düştüğü şu günlerde  yaşanan serbestlikten ötürü hastalığın tavan yapması ve yollarda trafik kazalarının yaşanmayacağı bir bayram diliyoruz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları