13 Haziran 2020 - Cumartesi

BATMAN UÇUYOR

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

90'lı yıllarda yaşanan gıda ve gaz kuyrukları mazide kalırken Batman'da yaşanan hızlı gelişmeler konutları karaborsaya düşürdü!

Kentte günden güne artan emlak fiyatları adeta dudak uçurtuyor. Yaşanan salgın hastalığından dolayı durgunlaşan piyasayı canlandırmak amacıyla devlet bazı sektörlerini açmak amacıyla destek paketlerini sundu.  Konut, otomobil ve turizm sektörlerine yönelik  paketlerde bir çok bankanın düşük faizli kredileri sunulurken, vatandaşın ev hayalleri yine suya düştü. Sebebi ise : FIRSATÇILIK.

İnşaat sektörünün hareketli olduğu Batman'da bir çok sektörde de canlılık yaşanmaktaydı. Son yıllarda havamania ve imardaki belirsizlik bu sektörde olumsuzluklara neden oldu. Konutlara talebin yüksek olduğu ama ihtiyacın karşılanmadığı kentimizde konut fiyatlarını otomatik olarak yükselişe geçirmekte.

Konutlardaki kredilerin cazip olacağı haberinin hemen ardından fiyatlar yeniden tavan yaptı.  Çamlıtepe, Belde ve Gültepe’deki bazı ikinci el konut fiyatları bir hafta zarfında  350-400 bin TL'den 500 ila 600 bin TL’ye fırlarken, yeni sayılan ve temeli yeni kazılan binalarda ise 160 m2'lik daire fiyatları ise 750 bin Tl iken şu meşhur Gültepe mahallesinde kiralık daire fiyatlarının ise 3.500 TL olduğu sosyal medya  manşetlerinde.

Baş döndüren bu fiyatlar ne aman Allahım. Uzayda mı yaşıyoruz? Anlamadık gitti.

Bölge illerine nazaran bir çok yatırımı geriden izleyen ve son yıllarda TÜİK'in yaptığı istatistik verilerinde adı işsizlikle anılan kentimize daha çok yatırım ve istihdam gerekirken betona gömülen sevda bir türlü bitmek bilmedi.

Dünyada bir çok şehir; kültürü, sanayisi üniversitesiyle, tarihi dokusu gibi faktörlerle ön planda dururken, Batman’da konut fiyatlarını olumlu olarak bu anlamda yukarı çevirecek her hangi bir dinamik bulunmazken, bizde fiyatlar tavan yapıyor. Batman'da bu denli kira ve fiyatları yükselten ne var ki?

Deniz mi?

Venedik gondolları mı?

Hafif raylı sistem mi?

Musluklardan akan petrol mü?

BANA BİR ŞEY OLMAZ DEMEYİN

Çin'den başlayan ve tüm dünyayı etkisini altına alan koronavirüs salgını dünyada binlerce can kaybına sebep ve ekonomiyi sarsmaya devam ediyor. Bir çok ülke sıkı tedbir ve önlemler alırken çok iyi bir sınav veren Türkiye'de vaka sayıları azalışa geçti. Türkiye ve Avrupa'nın bir çok ülkesinde yeni normalleşme sürecinde adımlar atılmaya başlarken ve tablolar yüz güldürürken Doğu illerimizdeki rahatlık tamamen almış başını gidiyor.

Vakaların başından beri olayı ciddiye almayan bölgemizde son dönemlerde ciddi artışlar yaşanmakta.  Özellikle Diyarbakır, Mardin, Van  illerinde yaşanan vaka sayılarını televizyon ekranlarında izlemekteyiz. Batman'da ise özellikle Kozluk ilçesindeki karantinalı adreslerin çoğaldığını, diğer ilçelerimizde de adreslerin her gün duyurulduğuna tanıklık etmekteyiz.  Batman merkezde ise insanların çoğu çok rahat! Çarşı-pazarda vatandaşların yüzde 80'i maskesiz.

Yeni yaşam biçimi artık maske, mesafe ve temizlik…

Bana bir şey olmaz demeyin. Lütfen kendimiz ve sevdiklerimiz için bu üç kurala çok dikkat edelim ve hastalığın bölgemizde pik yapmasına yardımcı olmayalım.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları