06 Nisan 2024 - Cumartesi

GELECEĞE UMUTLA BAKMALIYIZ

GELECEĞE UMUTLA BAKMALIYIZ

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

31 Mart yerel seçimlerini geride bırakalı bir hafta oldu. Seçim startının başlamasıyla siyasi partilerde kıyasıya bir seçim mücadelesi verildi. Doğu illerinde DEM Parti, diğer illerde CHP ile kıran kırana bir seçim mücadelesi veren AK Parti yaşanan küresel ekonomik kriz, yaşanan pandemi ve geçtiğimiz yıl yaşanan asrın felaketi olan depremler sonucu sürekli yükselen enflasyon hayatın her yönüyle vatandaşın geçimini olumsuz yönde etkilerken siyasete de yansımaları oldu.

Geçtiğimiz hafta yapılan yerel seçimlerde AK Parti Doğu’da ve diğer illerde ekonominin olumsuz yansımaları nedeniyle ikinci parti durumuna gelerek bir çok belediyesini de kaybetti. Batman'daki seçimleri de ele aldığımızda AK Parti'nin Batman merkez Belediyesini kaybetmesiyle birlikte ilçe ve beldelerdeki 5 ayrı Belediyeyi aldığını da göz ardı etmemek gerek. HÜDA PAR ve diğer sağ eksenli partilerin Batman Belediye Başkanlığı seçimlerine katılmaları nedeniyle merkezde AK Parti’nin oy kaybına sebep olması ve ülke genelindeki zorlu hayat şartları Batman'da da etkili oldu.

Kısacası Türkiye genelinde seçmenler tüm olumsuzluklara rağmen 10 ay önce yapılan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerinde AK Parti iktidarına bir şans daha vererek iktidar yapmıştı. Aradan kısa bir süre geçmesine rağmen katlanarak büyüyen sıkıntılar seçmenlerin AK Parti iktidarına kırmızı kart değil de uyarıda bulunarak sarı kart gösterdi.

Seçim süreci boyunca Batman merkez başta olmak üzere gitmedik ilçe, belde ve köy bırakmayan Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'nun büyük çabaları bile ülke genelinde yaşanan ekonomik ve olumsuz hayat şartları seçim bölgesindeki oy kayıplarının önüne geçiremedi. Nihayetinde son dönemlerde hayatın her alanını olumsuz yönde etkileyen ekonomik kriz AK Parti oylarını da vurdu.

“BİZİ BİZ EDEN BATMAN'DIR”

Seçim çalışmalarından bu yana Batman'da bulunan ve bayramı Batman'da geçirecek olan AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, hafta sonunda esnaf gezisi programında gazetemize de ziyaretinde bulundu. Seçim sürecini değerlendiren Milletvekili Nasıroğlu, “Belediyecilik hizmet işidir” diyerek Belediyecilikte kimlik siyaseti yapılmamasının gerektiğinin altını çizdi.

“Bizi biz yapan Batman'dır” diyen Milletvekili Nasıroğlu, ''Batman'da bulunan herkes bu şehri sahiplenmeli. Gençlerimizin eline taş değil, kalem vermeliyiz. Bu çocukların eline taş verenler bir gün bunun vebalinden dolayı pişman olacaklar. Halkın iradesine saygı duyuyoruz. Fikrimiz, partimiz düşüncemiz ne olursa olsun tek hedefimiz Batman'a hizmet olmalı. Batman'ın geleceği için çocuklarımızı eğitim öğretim ve istihdama yönlendirmeliyiz. Yatırımlar konusunda çalışmalarımıza ara vermedik, vermeyeceğiz de. Son dönemlerde Batman çayı kenarında yapılan İstiklal Parkı gibi güzel hizmetlerin devamı gelmeli. Seçimler sonrasında hiç kimseye kırgınlık ve dargınlığımız yok. Çünkü biz bu şehri siyasetle sevmedik. Bu şehirde doğduk, büyüdük. Bu şehre sevdalıyız. Bu sevdamızdan dolayı petrol kentine hizmet etmek bizi daha mutlu edecektir'' ifadelerini kullanana sayın Nasıroğlu'na katılmamak elde değil.

Elbette hepimizin önceliği Batman'a hizmet etmek olmalı. Çünkü bizi biz eden ve bizi bir yerlere getiren petrol kenti Batman'dır.

Güzel bir bayram dileğiyle.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları