05 Ağustos 2018 - Pazar

BOĞULMALAR KADER OLMAMALI…

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Son dönemlerde özellikle yerel basınımızın manşetlerini boğulma olayları süslemektedir. Su kanallarında her yıl yaşanan dramatik boğulma olayları maalesef bu yılda da devam ediyor. Batman çayı, Hasankeyf’teki talihsiz boğulma vakalarını şimdi de su kanalları eklenince boğulma olaylarına hala bir önlem alınmadığının bariz bir göstergesi olmuştur. En son bilindiği gibi İstanbul’dan bir taziye için gelen bir ailenin 4 ferdinin yine böylesi talihsiz bir şekilde boğulma olayı da bu tedbirsizliğin üstüne tuz-biber ekmiştir. DSİ’nin sadece bir tabela asması ile bu boğulma olaylarının önünün kesileceği kesinlikle mümkün değildir.

Buralara en azından görevlendirilen insanların bulundurulması ve tehlike arz eden sulara insanların girmelerini önleme gibi bir görevlendirme yapılabilir ya da motorize ekip kurulup insanlarımızın boğulma olaylarının yaşanmamasına neden olunabilir. Böylesine acılar yaşanmasın, hiç yere insanlarımız hayatlarını yitirmesin istiyoruz. Yetkililer her nedense bu tür olaylarda insanlarda suçu aramakta ve sadece boğulma olaylarının ardından üzüntülerini dile getirmektedirler. Kararlı ve isabetli önlemler alınırsa yetkililer görevlerini daha mantıklı yapmış olacaklardır diye düşünüyoruz. İnsan hayatının böylesine ucuz önü alınamayan önlemlerle yitirilmesi bizleri derinden acılara sevk etmektedir. Bu nedenle özellikle DSİ yetkililerinin bu konuya gereken hassasiyeti gösterip daha kararlı adımlar atamalarında büyük yarar olacağını düşünüyor, alacakları önlemlerle belki de daha bir çok boğulma olaylarının önünü keseceklerine inanıyoruz.

MUCUR MESELESİ

Geçtiğimiz günlerde Batman-Beşiri arasındaki 8 kilometrelik yol bir çok maddi hasarlı kazaya ve bir çok insanımızın yaşamını yitirmesine neden olmuştu. 8 kilometrelik yolu günlerce bitiremeyen ve hasarlı kazalar ile maalesef ölümlere neden olan bu yola dökülen mucurlar daha sonra bilindiği gibi Vali ve yetkili mercilerin araya girmesiyle mucurlar temizlenmişti. Son derece modern yolların yapıldığı bir dönemde böylesi bir olumsuzlukla karşı karşıya kalan ve suçu her ne hikmetse sürücülere bağlayanlar olduysa da mucurların araçları savuracağı veya burada devrilip takla atabileceği her nedense tahmin edilememesi olmalı ki böylesine talihsiz bir dönem yaşadık.  Hiçbir trafik işaretinin bile olmadığı bir yolu yapacaksınız ama uyarıcı nitelikte bir önlem alma gereğini duymayacaksınız. İşte her yapılan bir hizmeti tam anlamıyla yapıp alnının akıyla bu hizmetten ayrılmayı bir türlü beceremiyoruz.

Neyse ki daha fazla trafik kazalarının oluşmaması için mucurlar kaldırıldı da kazaların önünün kesilmesine vesile olundu. Bu arada Batman-Siirt ve Batman-Mardin ile Van-Muş arasında yolculuk yapmak adeta kazalara açık bir hal almıştır. Uyarıcı levhaların olmadığı bu yollarda insanların hayatları adeta ipe bağlanmış bulunmaktadır. Şanlıurfa il çıkışından bu yana tüm yollarda yıllardır süre gelen ilgisizlik kazaların büyük nedeni. Gündüz gözüyle adeta uçak pistlerini andıran bu yollar geceleri tuzaklarla dolu. Bölgedeki binlerce otoyol trafik işaretlerinden ve yol çizgilerinden yoksun. Geceleri bu bölgede yolculuk yapmak çok zor. Eskiye nazaran bölgedeki karayolları adeta altın yıllarını yaşıyor ama gece yolculuğu için bunu söylemek zor. Trafik uyarıcı levhalar hem sürücünün, hem de vatandaşın yolculuklarında en uyarıcı unsurlardır. Bunları yollara koymamak sanırım kazalara davetiye çıkarmanın en bariz göstergesi olmaktadır. Tüm bu olumsuzlukların giderilmesi dileğiyle esen kalınız.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları