11 Haziran 2017 - Pazar

GENÇ ÖĞRETMENİN ZAMANSIZ ÖLÜMÜ

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

GENÇ ÖĞRETMENİN ZAMANSIZ ÖLÜMÜ

Şenay Aybüke Yalçın ne hayallerle gelmişti öğretmenlik görevini yapmaya. Öğrencileri ili buluştuğu gün onun en mutlu günlerinden biriydi. Kozluk ilçesine atandığı gün ilk kez öğretmenlik yapacağı günün heyecanını yaşıyordu.

Şenay Aybüke Yalçın, son derece sevimli, cana yakın gececik bir kızımızdı. Onun elbette ki ileride yapmak istediği tasavvur ettiği hayalleri vardı ama olmadı kahpe bir kurşun en olmadık zaman içinde kendisini bulmuş ve çok sevdiği hayattan alıp koparmıştı öğretmenimizi.

Şenay Aybüke Yalçın’ın cenazesi acılarla kaldırıldı. Meslektaşları, büyükleri, ve onu seven tüm arkadaşları arkasından ağıtlar yakarak uğurladılar. Gencecik arkadaşlarının zamansız yitip gitmesi üzüntülerini gözyaşlarıyla göstererek. Güle güle sevgili öğretmenim. Seni böyle kahpece sıkılan bir kurşunla uğurlamak istemezdik. Seni telli-duvaklı bembeyaz gelinliklerle uğurlamak isterdik. Mekanın cennet ruhun şad olsun güzel kızımız…

AMAN ÖLÜMLER OLMASIN

Yaz sezonunun başladığı, sıcak havaların insanı bunaltacak duruma gelmesi karşısında serinlemek amacıyla yakın nehirlere ve havuzlara akın eden insanlarımızın özellikle son derece dikkatli olmaları gerekmektedir.

Yüzme bilmeyenlerin sığ sulara girmemesi, havuzlara giren çocuklarımızın boğulmamaları için gereken her türlü önlemin alınmasında büyük yarar olacaktır. Her yıl üzüntülerde ve feryatlara neden olan boğulma olaylarının yaşandığı ilimizde bu yaz mevsiminde bu tür üzüntü verici olayların yaşanmaması için önceden gereken tedbirlerin alınmasında büyük yarar olacaktır.

Bu konuda özellikle ailelere sorumluluk düşmektedir. Çocuklarının Batman çayına gitmelerine kesinlikle karşı çıkmaları ve Hasankeyf’te Dicle nehrinde suya girmemelerine engel olma adına üzerlerine düşen sorumlulukla hareket etmelerinde büyük yarar olacaktır.

Boğulma olaylarının genelinde yüzme bilmeyenlerin oluştuğu bir gerçektir. Bizleri, aileleri ve sevenleri üzmemek için tüm gençlerimize ve çocuklarımıza sesleniyor ve gencecik yaşınızda bizlere acınızı tattırmamaya özen gösterip tehlikeli kulvarlarda yüzmeye kalkışmasın istiyoruz Dileğimiz bu acıların bu yıl yaşanmaması ve boğulma olaylarının olmamasıdır.

İŞTE HOŞGÖRÜ 

Ramazan ayı boyunca sıcak pideye gösterilen ilgi bazı fırınlarda izdihamın oluşmasına neden olmaktadır. Çamlıtepe mahallesinde son derece örnek sayılabilecek bir tutum sergileniyor. Bu mahallede hizmet veren Mevlana Ekmek Fırını adına yakışır bir düzenlemeyle ekmeğini satıyor.

Fırına gelen müşterilerinin hiç birini üzmemek için sıra uygulamasını tertiplemiş ve ekmek almaya gelen küçük- büyük – yaşlı denmeden sıraya girilmekte ve sırası gelen de ekmeğini alıp gitmektedir. Bazı yerlerde yapılan yardımlarda bilindiği gibi izdihamlar yaratılmakta ve üzüntü verici manzaralar oluşmaktadır. İşte böylesi bir izdihama mahal vermemek için Mevlana Ekmek Fırını örnek bir tutum sergilemiş ve hizmetini en iyi şekilde vatandaşa yansıtmaya çalışmıştır. Tebrikler Mevlana Ekmek Fırını…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları