09 Ocak 2019 - Çarşamba

TRAFİK REZALETİ

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Batman’da değişmeyen alışkanlıkların en başında trafik keşmekeşliği geliyor. Yıllardır süre gelen kural tanımamazlık son şekliyle sürüyor. Batman 50 bin nüfuslu ve ilçe konumuyla daha derli iken, nüfusu katlandıkça çekilmez hal alıyor. 600 bin nüfusuyla bir çok alanda sınıfta kalan Batman trafikte de çıkmaz sokakta. Kentin alternatif yollardan yoksun oluşu işi daha da çıkmaz hale sokuyor. Birçok şehirde belli saatlerde trafik sıkışıklığı yaşanırken Batman’da ise her saat trafik tıkalı, bazı saatlerde tesadüfen akıcı olabiliyor. Nedeni elbette yıllarca ihmal edilmiş ve hatır-gönül ilişkilerinden ötürü yollar genişletilmemiş, alternatif yollar açılmamış. (Bunun en bariz örneği ise Esentepe) yolu. Yıllarca şehir içine ve dışına akıcılık olsun diye üçüncü ve dördüncü şerit yapımı çalışmaları sürdürülerek Esentepe indirilmeye çalışılıyor. Hal böyle iken Batman merkezde Akyürek geçidi, Basın Kavşağı, SSK caddesi, Kadın Doğum Kavşağı, Hamidiler caddesi, Bozooğulları,  Atatürk Parkı kavşağı, Valilik ve Soraçan kavşağı gibi onlarca kavşakta trafik akmıyor. Hatta bu caddelerde zaman zaman yaşanan tartışmalar sonucunda kavga, yaralanma ve ölümlerde yaşanmakta…

ZORUNLU OLMADIKÇA…

Evet, zorunlu olmadıkça Turgut Özal Bulvarındaki ana caddeye girmek akıl karı değil. Yapılan bisiklet yoluyla cadde daha da daraltıldı. Turgut Özal Bulvarına arabayla girmek adeta işkence. Akşam saatlerindeki trafik resmen durma noktasında. Hele hele trafik keşmekeşliği bilinçsiz sürücülerden dolayı daha da çekilmez bir hal alıyor. Düşünün kural tanımayan sürücülerinin sağa dönüşler için konulan yeşil ışıkta durmaları, en sağdaki arabanın en sol şeride geçmesi trafiği resmen katletmekte… Aslında trafik ekiplerinin bu noktadan ayrılmaması ve  cezai işlem yapması kaçınılmazdır. Türkiye’nin hiç bir yerinde buna benzer kötü bir trafik keşmekeşliğine rastlamak mümkün değil. Her kavşakta, her caddede kural tanımayan sürücülere rastlamak mümkün. Hal böyle olunca trafiğe çıktığınızda olaylara hazırlıklı olmanızı gerektirir.

GAZETECİLER GÜNÜ!

Gazetecilerin 10 Ocak 1961  günü haklarına ve basın özgürlüğüne sahip çıkmalarının ardından 10 ocak tarihinde  Gazeteciler Bayramı kutlanıyor. Gazetecilerin gecesini-gündüzünü hiçe saydığı her tehlikeyi ve tehdide göğüs gererek sadece görevini yaparak gazeteciliği meslek edinen, hep sahada olan kişiler gazeteci sayılır. Oysa ki günümüzde genelde ve yerelde artık birçok kişi sırtını bir yerlere dayamış durumda. Artık masa başı ve ısmarlama haberlerle kişiye göre haber yapan, herkesin bir yandaş medyası olan günler geçiriyoruz. Artık yandaşın genelde değil, yerelde de temsilcileri var. Herkes tutturmuş bir haber değeri olmayan özel bir konuyu bile manşet yapabiliyor. Artık gazeteciliğin de etiği ve saygınlığını yitirmiş bir süreçten geçiyoruz.  Halkı ve memleketi yararına çaba sarf eden  zorlu koşullarda görev yapan gazetecilerin gününü içtenlikle kutluyoruz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları