01 Aralık 2019 - Pazar

TÜKENİŞ

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 5 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

TÜKENİŞ

600 Bin nüfuslu kentin tek profesyonel takımı Batman Petrolspor tükenişe doğru giderken şehrin dinamikleri de adeta duruma seyirci kalıyor. Yaklaşık bir ay önce Batman Valisi Hulusi Şahin'in takımda krizin aşılması için art arda iki toplantı düzenlemişti. Vali Şahin, yapılan iki toplantıda da takım hakkında salondaki herkesten görüş ve öneri alması ve takımın sahipsiz kalmaması için kafa yorarken, STK ile iş adamlarının söylemleri  ne yazık ki havada kaldı. Takımda krizin aşılması için Vali Hulusi Şahin, kulübün Yurttaş’lar güdümünde oluşturulacak yönetimle devam etmesine karar vermişti.

Petrolün bulunmasıyla ünlenen  Batman ile bölgenin sembolü olan Batman Petrolspor'da son üç yıldır tükeniş sinyalleri başlamasına rağmen spor kamuoyu, STK ile iş adamları bu durumu görmezden gelmekte. Petrolspor'un  maçlarında her zaman tribünler boş dururken şeref tribününe adım atmak bile imkansızdı. Koltuklarda namı-şanı olmayan sözde iş adamı, yatırımcı ve il yöneticisi(!) şehrin sembolü ve  markası olan Batman Petrolspor'a katkısı ne oldu?

Son yapılan toplantıdan birine şahitlik ederek hayretler içinde kaldığımı ifade etmek istiyorum. Şehrin tek takımı olan Petrolspor göz göre göre kapanmaya giderken toplantı salonunda yönetime sahip olmak isteyen taraflar, hisselerinin hesabını yapıp Petrolspor’u değil para ve farklı hesaplar peşindeydi. En büyük hissedarların toplam bedeli ise 250 ila 100 bin TL’ydi. Salonda Vali Bey'in kararına ‘tamam’ diyenler toplantı salonundan çıkar çıkmaz gruplaşıp hesap kitap yapıp alınan kararı dikkate bile almadılar. Batman'da değişmeyen ve birçok kesimde kendilerini kentin en büyük iş adamı olarak lanse etmekte geri kalmayanların icraatlarını da görmekteyiz.

Bir çok düğünde-dernekte, özel günlerde havalarını atarak hiçbir gösterişten geri kalmayan milyonluk arabalarıyla ve uzun kravatlarıyla hava atanlar, devletin bir çok ihalesini alarak Batman sayesinde güç ve sermaye sahibi  olanlar kentin takımı için seyirci kalmalarına ne demeli? Kötü gidişat ve sahipsizliğin devam etmesi halinde bu takımın küme düşeceği belli iken ve düşecek bir takımın aynı lige dönmesini milyonlar bile getiremeyecek. Milyonlarca liranın harcanarak Batman'a kazandırılan sahanın da bir işe yarayamayacağı ortada. Pay ve yüzdelik için bir araya gelemeyen taraflar bu hesap ve kirli çıkarlarından vazgeçip takım için katkı sunmalı. Aksi halde Petrolspor’un puan sıralamasında en dipteki yerinde kalıp tükenişe doğru devam edecek.

BİR BU EKSİKTİ

Ligde kalma mücadelesi veren kentin tek takımının haline gelenlere bakın. Türkiye Petrolleri tesislerinde kalan Petrolspor'lu teknik heyet ve futbolcular bir grubun saldırısına uğradı. Bu haberle Batman yeniden ülke gündemine girdi.  Takımın başındaki Teknik Direktör ve bazı futbolcular demir çubuk, sopa gibi sert cisimlerle bir darp edildiler. Bu haber tüm spor kamuoyunda şok etkisi yaratırken Batman'da da üzüntüye neden oldu.

Takımın ligdeki kötü performansı nedeniyle de kırmızı-beyazlılar, uzun yıllar sonra ilk kez mücadele ettiği 3. ligde son sıraya yerleşti. Bu hale düşen takımın haline kim dur diyecek? Sağlıkta, üretimde, eğitimde,  yatırımda ve turizmde geride kalan Batman, sporda da SOS  veriyor. Vali Bey'in Batman Petrolspor'un  yaşaması için büyük çaba sarf etmesine karşın birilerinin de yaptığına bakın! Şok etkisi yaratan başka bir ayrıntı ise bu olayın TP tesislerinde yaşanması. Yıllarca özel güvenlikli alan olan bu tesislerde bir yıl içerisinde iki olayın yaşanmasıdır. Batman Petrolspor teknik heyet ve sporcularının kaldığı tesis ve çevresindeki kameraların çalışmaması ayrı bir sorun. 60 yıllık bir kulübün bu vaziyetine mevcut yöneticiler dahil şehrin tüm dinamikleri üzülmeli ve üzerine düşeni yapmalıdır. Böyle giderse bu kulüp küme düşecek. Yol yakınken bu takımın kurtuluşu için kamuoyu birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeli.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları