24 Ekim 2021 - Pazar

BATMAN'DA SAĞLIK VE BASINA DEĞER!

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 5 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Hızla gelişen ve büyükşehir olmaya aday olan Batman zaman zaman sağlık alanındaki hizmet ve yatırımlarla kentin gündeminde. Güney çevre yolunda yeni yapılacak hastane için ihale tarihine sayılı günler kalırken vatandaşların da sağlık çilesi bitmiyor.

Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Batman Bölge Devlet Hastanesi'nin ardından merkezdeki hastanelerin yükünü hafifletmek için yaptırılan Sason, Hasankeyf, Beşiri ilçeleri ile kentin iki yakasında yaptırılan semt polikliniklerle hizmet vermeyi amaçlayan tesisler ne yazık ki beklenen hizmeti sunamayınca yük yine Batman merkezdeki Eğitim Araştırma Hastanesi  ve (İluh Devlet Hastanesi'ne) kaldı. Nüfusu gittikçe katlanan Türkiye'nin 72. iline mevcut sağlık  alanları ve hekim sayıları yetersiz kalmakta. 60 yıldan bu yana zar zor kendini taşıyabilen ve onlarca kez bakım-onarından geçen Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin sadece ismini değiştirerek, cilalı mermer ve granitlerle süslenen bu hastanede sağlık sorunu nasıl çözülür ki? Geçtiğimiz hafta basına servis edilen haber metninde 'Batman İluh Devlet Hastanesi Hizmette' başlığı sizce ne kadar gerçekçi olabilir? Bu hastaneyi bilmeyen vatandaşlar acaba Batman'da yeni bir hastane yapıldı da haberimiz mi olmadı demez mi? Onlarca kez bakım ve onarımdan geçen bu hastaneye yapılan harcamalarla daha modern bir hastane yaptırılabilirdi. Zamanında kente atanan yetkililerimiz bu alanın kentin tam merkezi konumunda olduğundan dolayı buranın tamamen yıktırılıp branş hastanesine dönüştürüleceğini de ifade etmişlerdi. Öte yandan kentin iki yakasında kurulan semt polikliniklerinin tam donanım ve personele sahip olmasına rağmen hekim yetersizliğinden vatandaşlara hizmet sunulamadığı da ortada.

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere kentteki bir çok sağlık tesisinde doktor eksikliği mevcut. Aldığı yoğun göçle birlikte nüfusu günden güne büyüyen Batman kent merkezinin yanı sıra bölgedeki bir çok il ve ilçenin de yükünü sırtlamakta. Bundan dolayıdır ki mevcut hastanelerin koridorlarında izdihamların sonu kesilemiyor. Hizmete sunulan sağlık tesislerinin sadece dış görünüm ve tabelasının değil, iç donanım  ve hekim sayısının da arttırılması şart. Yılın 12 ayı boyunca Batman'daki sağlık kuruluşları hasta sayısına cevap veremeyince son günlerde yaşanan salgın hastalık nedeniylede bu yük katlanmış durumda. Kentin hastanelerinde yaşanan izdihamlar sağlık alanındaki yatırım ve hekim yetersizliğini göstermekte.

BASINA VERİLEN DEĞER

Son dönemlerde yaşanan ekonomik krizle birlikte yerel basın da nasibini aldı. Gittikçe zorlu hale gelen piyasa koşullarının yanında bir süre önce yayınlanan genelgeyle ''tasarruf tedbirleri'' dahilinde zor günler geçiren yerel basına bazı belediyeler meclis toplantılarında konuyu gündemlerine taşıyıp çözüm yolları ararken, bizdeki uygulama tam tersinde.

Yerel basını hep muhalif gören bazı idareciler basını görünce adeta cin çarpmışa dönerler. Bir çok alanda basını takmayan, basının sorularını dinlemeyen ekipleriyle birlikte basını  adeta  muhalif gören bir yönetimi anlamak çok zor. Görevleri boyunca basınla hiç iletişim kurma gereği görmeyen, meslektaşlar arasında  pozitif ayırımcılık yapan, yazılan-çizilen her şeye ön yargıyla bakan bir yönetimin basına verdiği değer elbette bu kadar olur.   

Bazı etkinlikler çerçevesinde davetlilere ve ardından basınımızın güzide temsilcileri, değerli basın emekçileri gibi cilalı lafların ardından verilen kıymete bakın. Sadece halkın haber alması için bir çok etkinliğe katılan basına, bazı toplantılarda basını daracık yer ve ayrı salona almayı düşünürken Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin basına verdiği değere bakın.

Kentin yerel gazetelerinin  Akdeniz Belediye Meclisi belirlenen gündem maddelerini karara bağladığı 3'ncü dönem 9'ncu toplantısında yerel gazetelerin de sorunlarını gündemine taşırken Mersin'deki yerel gazeteler de haberi manşetlerine çektiler. Batman'daki durum ise  kentte çok sevilen bir sima ve kişiliğe sahip olduğundan tepeden atanan (Özel) Kalem Müdürlüğü’nün ardından Batman'ın kültürüne de katkı sunan bu zat sayesinde basındaki pozitif ayırımcılık devam etmekte!

Sağlıklı günler dileğiyle.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları