13 Aralık 2020 - Pazar

GÜZEL HABER

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 5 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Yıllardır eski sağlık yatırımlarıyla ve çok dar alanlarda hizmet veren Batman, sağlıkta hak ettiği yatırımlara nihayet kavuşuyor. Kentin en eski yatırımı olan ve yaklaşık olarak 50 yıldan bu yana hizmet veren eski SSK Hastanesi ile Batman Bölge Devlet Hastanesini kentin ve yörenin yükünü kaldıramadığına hepimiz şahitlik etmişizdir. SSK Caddesindeki Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile Batman Bölge Devlet Hastanesinin yatak yetersizliği bir tarafa, koridorlarında nefes bile alınamayışı çok büyük bir problemdi. Her ne kadar özel sektördeki kurumlar yükü kaldırmaya yardımcı olsalar bile vatandaşın ekseriyetle tercihi Devlet hastaneleri olmuştur. Batman yıllarca bu sıkıntılarla boğuşurken Batman Bölge Devlet Hastanesi bitişiğinde yaklaşık olarak 7 yıl önce ek hastane için temeller atıldı. Tüm kamuoyu ve Batman basınının yakından takip ettiği hastane haberi ileriki tarihlere ertelenmişti.

Geçtiğimiz günlerde Batman Valisi Hulusi Şahin ve Batman AK Parti Milletvekili Ziver Özdemir, Batman Bölge Devlet Hastanesi ile bitişiğinde inşa edilen Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin birleştirilerek bu tesisin ''Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi''ne dönüştürüleceğinin sinyallerini verdiler. Bunun üzerine yoğun bir çalışma yapan AK Parti İl Başkanı M. Akif Gür, Milletvekili Ziver Özdemir ile Vali Hulusi Şahin'in Sağlık Bakanlığı’nın nezdindeki büyük çabaları sonucu meyvelerini verdi ve bu tesis artık Batman’a ve bölgeye “Eğitim ve Araştırma Hastanesi” olarak hizmet verecek. Geçtiğimiz gün Batman Sağlık İl Müdürlüğü hasta kabul tarihini 15 Aralık olarak yereldeki tüm gazetelere servis etti. Bu haberi yereldeki tüm gazeteler manşetten ve sevindirici bir haber olarak okurlarıyla paylaştı. 15 Aralık (yarın) tarihinde, ilk etapta kademeli olarak belli branşlarda hasta kabulü başlıyor. Kent nüfusu, çevre il ve ilçelerin yanı sıra komşu ülke olan Kuzey Iraklı vatandaşlara da hizmet veren Batman, bu tür yatırımları çoktan hak etmişti. 810 yatak kapasitesi, 215 uzman hekim, bin 200 sağlık personeli ile toplamda 2 bin 500 personel, 170 poliklinik, 18 ameliyathane, 130 yoğun bakım yatağı, 14 yan dal branşı, 20’ye yakın özellikli sağlık hizmeti birimi ve son teknolojik tıbbi cihazlarla hizmete sunulan “Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi” bölge halkına nefes olacak. Yarından başlamak üzere vatandaşlara sağlık için hizmet verecek bu yatırıma daha çok uzman doktor ve doçentlerin atanması en büyük temennimiz olacak.

KAPI SAVAŞI

Bir taraftan bu sevindirici gelişme yaşanırken, vatandaşın bilmediği bazı savaşların da yaşandığına dikkat çekmek istiyorum. Bilgisi olanlar bu konuyu iyi bilirler. Geçmişte hizmete açılan Batman Bölge Devlet Hastanesinin girişindeki kapının yer değiştirildiği iddiaları günümüzde bile tartışılırken, yeni açılacak hastane için de 3 koldan hastanenin giriş kapısı savaşının verildiği gelen haberler arasında!

Birçok konudaki hassasiyetini koruyan Batman Valisi ve Batman Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin'in bu işin takipçisi olduğunu biliyoruz. Vali Şahin, geçtiğimiz günlerde kapı ile ilgili çalışmaların başlatıldığını ve konu ile ilgili olarak İstanbul'dan bir profesörün kontrolündeki bir ekibin teknik çalışma ve raporları doğrultusunda halkın sağlığı ve yararına en uygun bir alanda kapının yapılacağını belirtmişti.

Ne yazık ki hala kişilerin yararına olacak bazı çalışmaların rant ve haksız kazançların döndüğünü şaşkınlıkla izliyoruz.

Bu durumun bir daha yaşanmaması için titizlikle çalışılması gerekiyor.

Şehrin menfaati söz konusu olduğunda 3 maymunu oynayanlar rant ve haksız kazanç söz konusu olduğunda meydanı kimse bırakmıyor.

Sağlıklı günler dilerim…

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları