28 Ocak 2018 - Pazar

BATMAN’DA EKONOMİ ÇALIŞTAYI

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Batman Valiliği, Batman Belediyesi ile Milli Türk Talebe Vakfı  (MTTB)’nin katkılarıyla Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda düzenlenen Ekonomik Çalıştaya TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ravza Kavakçı, Vedat Demiröz, Cevdet Yılmaz, Mehdi Eker, Batman Valisi Ahmet Deniz, Enerji eski Bakanı Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, Birlik Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Alacacı, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Bölge Üniversiteleri, bürokrat, iş adamlarının yanı sıra kalabalık bir topluluk katıldı.

Yeni Türkiye Vizyonundaki Çalıştay’da Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy’un sözleri Çalıştay’a damgasını vurdu. Konuşmasına Kürtçeyle başlayıp Kürtçeyle bitiren Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “Güneydoğu Türkiye’nin, Türkiye Avrupa’nın motoru olacak” dedi. Davos’tan dönüp Batman’daki programa katıldığını belirten Şimşek, “Batman Milletvekilliği dönemimde Doğu ve Güneydoğu’nun önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin büyüme motoru potansiyeline sahip olduğunu söylemiştim. Hükümet olarak bu potansiyele destek veriyoruz. İnsana, altyapıya ve özel sektöre destek sağlıyoruz. Avrupa’nın ekonomisi iyiye gidiyor. Avrupa’dan daha çok iş alacağız. Turizmden büyük pay alarak daha çok büyüyeceğiz” dedi.

“OLAYLARI DEĞİL, GÜZELLİKLERİ KONUŞUYORUZ”

Çalıştaya ev sahipliği yapan Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, “Ülkemizde sağlık, eğitim, ulaştırma alanlarında büyük farklılık ve değişimler görüyoruz. Bundan 5 yıl öncesine kadar bölgede yaşanan olaylardan bahsediliyordu. Şimdi ise artık Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan vatandaşlarımız güvenlikle ilgili kaygılardan arınmış, aşını, çocukların geleceğini düşünüyor. Sanattan, kültürden konuşmak istiyor. Artık eski dönem kapanmıştır. Sokaklarda olaylar değil, yeşil sahalarda ve parklarda gol atan, top oynayan çocuklar görüyoruz” dedi.

Cumartesi günü Batman Kültür Merkezi’ndeki ‘Yeni Türkiye Vizyonunda Doğu ve Güneydoğu’nun Kalkınmadaki Rolü’ Çalıştayında ev sahipliği yapan Batman yatırımlardan nasibini geç almakta. Nüfusu 600 bine dayanan petrol kentinde yatırımlar ağır aksak bir şekilde ilerlemekte…

Dileğimiz Batman’ın  hak ettiği yatırımlara bir an önce kavuşturulması.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları